cover

En Demo

Good Dancers

CD-EP (2005) - Snotpope

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Tungrock / Hardrock / Metal

Spor:
Jesper
Step Down
Moaning Man
Sexdrugs and Rock'n'roll
Sing Yourself Asleep

Referanser:
El Caco
Seigmen
Tool

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Skiftenøkkelrock

Nytt tilskudd på rockestammen med lang vei igjen.

Good Dancers er fire gutter som startet band i Trondheim i april 2004. Ett år senere skrapte de sammen penger og spilte inn fem låter. Resultatet viser en kvartett som har kommet lenger som band enn som låtskrivere, men som i glimt utfolder et visst potensiale.

Det er selvsagt ikke uventet at bandet låter noe umodent ett år etter oppstart. Det er også betimelig å spørre om denne innspillingen kanskje kommer for tidlig for dem. Samtidig kan arbeidet frem mot en slik innspilling, samt selve innspillingsprosessen, fremkalle en dynamikk i bandet som kan gi utvikling og fremgang.

De fem låtene er gjort med enkle midler. Det er trommer, bass og gitar som presser fram usminket og tung, riffbasert rock. Det er som bandet selv synger: "heavy ass rock'n'roll". Stilen er seig og tussmørk, og periodevis stamper bandet rundt i monotene stemninger. De påstår selv å tilhøre ørkendelen av rockelandskapet, men assosiasjonene går snarere til et bilverksted, til olje og svette, pornobilder på veggen og svidd traktekaffe.

Det synges på engelsk av en vokalist som prøver å låte som en barsk mann med slemme tatoveringer. Dessverre har vokalen strengt tatt lite å tilføre låtene. Det er lite variasjon og blir noe slitsomt i lengden. Diksjonen er imidlertid bra og han har sine anstendige vokale øyeblikk. Tekstene er heller ikke ille, med enkelte underholdende linjer som disse: "Show me the best place on earth/and all I see is a big pile of dirt/Show me a perfect face/but I still find devious ways."

Selv om der er en del forhold som ikke fungerer optimalt, har Good Dancers også sine gode øyeblikk. Samspillet høres tett og kompakt ut og sammen med mye vilje og energi kompenserer dette til en viss grad for svakheter i låtmaterialet. Det er ikke usannsynlig at dette er et godt og underholdende liveband. Dessuten oppdager man etter flere gjennomlyttinger flere fiffige detaljer i låtene, små grep som gir luft og variasjon og understreker at det finnes talent i bandet.

Som inspirasjonskilder oppgir bandet selv blant annet Black Sabbath, Seigmen, Tool, Deftones og El Caco, noe som for så vidt kan høres uten at det er rettferdig å sammenlikne med noen av disse. Good Dancers har uansett et godt utgangspunkt for videre utvikling. Det er ingen grunn til å gi seg nå.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Chemical Brothers - Push the Button

(Virgin)

Ta vekk Basement Jaxxs skremmende monstersex-elementer, pluss på enda en liten dæsj indie og litt østlig krydder, og du har The Chemical Brothers.

Flere:

Beirut - Gulag Orkestar
Magnet - On Your Side