cover

A Columbus Feeling

Spermbirds

CD (2010) - Rookie Records / Indie Distribution

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardcore

Spor:
Matter Of Fact
Columbus Feeling
Stacks & Piles
Meet Me In The Middle
Can't Live Without It
Black In A Rainbow
Choose Not To Look
Legend Of The Honest Man
A Cliff To Jump Off Of
Try And Stop Us
Strategy For Victory
Let Me Think
Honestly

Referanser:
Rancid
Dead Kennedys
Black Flag
NOFX

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Alderen tynger

Tamt fra Dead Kennedys tyske tvillingbrødre.

A Columbus Feeling er det åttende albumet til Spermbirds siden oppstarten i 1982, og deres andre siden gjenforeningen i 1999. I løpet av denne tiden har spermfuglene etablert seg som et av Tysklands mest innflytelsesrike hardcoreband. Hovedårsaken til dette er den tyske hardcore-klassikeren Something To Prove fra 1986, som fortsatt er en milepæl i tysk punk.

Vokalisten i Spermbirds, Lee Hollis, fikk på 80-tallet tilnavnet "Tysklands Jello Biafra". Når man lytter til tidlig Spermbirds er ikke sammenligningen med Dead Kennedys vanskelig å forstå. Både det politiske og musikalske legger seg tett opp til den amerikanske hardcorebølgen fra San Francisco og Washingron D.C. Med riffbaserte, kompromissløse og aggressive låter som What Do You Want (Ronald Reagan) og You`re Not A Punk kan man vel driste seg til å tro at også bandet selv følte en sterk dragning mot den amerikanske hardcore-scenen.

På A Columbus Feeling treffer ikke Spermbirds den tidsnerven som de gjorde på Something To Prove. Isteden virker det aldrende bandet mer blaserte og likegyldige enn på 80-tallet. Den pågående og tighte hardcoren har blitt myket opp, og det er bare en gammel merkelapp som gjør at de fortsatt havner i kategorien hardcore.

Noen høydepunkter er det likevel. Både Meet Me In The Middle og Strategy For Victory er fine låter, hvor melodisk, glampreget punk, inspirert av band som Wire og Buzzcocks, smelter sammen med politisk, aggressiv hardcore fra 80-tallet.

Skiven sett under ett, fremstår imidlertid som besudlet og temmet av punkens flaueste periode, nemlig 90-tallets skatepunk. Slappe tekster og statisk lydbilde inviterer ikke akkurat til politisk revolusjon og musikalsk furore. Stort bedre blir det ikke når veteranene gjør et stusselig og strebende forsøk å integrere en banjo i tittellåten Columbus Feeling. Om platen ellers er anstendig, er dette et mildt sagt plumpt lavmål.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki

(Guidance Recordings Inc.)

Finner med stil leverer et album av godlyd i jazza klubblandskap för helvetet.

Flere:

Antony and the Johnsons - Antony and the Johnsons
OutKast - Speakerboxxx/The Love Below