cover

Spend the Night

The Donnas

CD (2002) - Atlantic / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardrock / Scandinavian rock

Spor:
It's On The Rocks
Take It Off
Who Invited You
All Messed Up
Dirty Denim
You Wanna Get Me High
I Don't Care (So There)
Pass It Around
Too Bad About Your Girl
Not The One
Please Don't Tease
Take Me To The Backseat
5 O'Clock In The Morning

Referanser:
The Hellacopters
Ramones
The Runaways
Mensen

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Night Time Is The Right Time

Tyggegummirocken lever, blant annet på grunn av The Donnas og deres siste bidrag.

Jentene i The Donnas har blitt voksne. Det merkes på Spend the Night. Bandet fikk for en del år siden mye oppmerksomhet i rockekretser fordi de var svært unge jenter og spilte punkrock. Neste år feirer de tiårsjubileum som band og vil da ennå ikke ha nådd 25.

Bandet har alltid hatt klare referanser til Ramones og annen tidlig amerikansk punk. I tillegg har de innrømmet et åpent forhold til 80-tallets heavyrock. Tidligere er blant annet Mötley Crüe og Judas Priest blitt tolket. På Spend the Night er alle 13 låter signert bandet selv. Denne gangen virker det som om bandet har dreid litt mot det man i mangel på bedre betegnelser kaller et skandinavisk sound. Hellacopters er med i koret på Who Invited You, og det er i samme retning som disse svenskene det har gått. The Donnas er absolutt gjenkjennelige, men en viss utvikling kan altså merkes.

Tidligere har de hatt stilen og holdningen inne, men låtene har ikke vært like fete hele veien. På Spend the Night sitter det meste klart bedre. Låtene river voksen ut av øra på lytteren. Det er tightere, mer velspilt og bedre melodier. En bedre produksjon har nok også litt å si. Fra og med It's On The Rocks føler man drivet. Mange tricks fra gammel hard rock benyttes flittig, spesielt av gitarist Donna R. Morsomme riff og soloer, selv om man har hørt mye lignende før.

You look like you only slept for an hour
You smell like you haven't taken a shower
And your hair is so dirty
It makes you look like your thirty
Your pants are slung way too low
I see stuff I don’t wanna know
I wonder why you're so moody
Is it 'cause you got no booty
(fra Dirty Denim)

På dette nivået holder poesien seg gjennom hele skiva, men de som har kjennskap til disse jentene hadde antagelig ikke forventet annet. The Donnas tar den aktive rollen og pøser på seksuelle ønsker og frustrasjon. Donna A. (eg. Brett Anderson... helt sant!) prøver å være den tøffeste dama i byen, og klarer å virke troverdig.

The Donnas har kommet opp med sitt beste album så langt. Tretten fartsfylte låter med humør nok til å vare hele helga. Dersom utviklingen fortsetter kan man snart forvente en klassiker. Superfengende rock'n'roll som verken skremmer vekk punkere eller kids. Derimot kan Spend the Night glede mange rockesultne. Anbefales til kos og hygge på fredagskvelder.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


In the Country - This Was the Pace of My Heartbeat

(Rune Grammofon)

Bli med på landet inn i et velkjent landskap, og la In the Country få deg til å se det med nye øyne.

Flere:

Filter - The Amalgamut
The National - Alligator