cover

Life & Love In Sparrow's Meadow

The Skygreen Leopards

CD (2005) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Psykedelia / Frifolk

Spor:
Mother the Sun Makes Me Cry
Belle of the Woodsman's Autumn Ball
Egyptian Rosemarie
Clouds Through Sparrows Eyes
Tents Along the Water
Careless Gardeners (of Eden)/ Sparrows of Eden (Eden Fading)/ Drunken Gardeners Dance (Paradise Lost Sweetly)
Come Down Off Your Mountain, Moses
Minotaur (Burn a Candle For Love)
Labyrinth Windows
The Supplication of Fireflies
A Child Adrift

Referanser:
Samara Lubelski
Hall of Fame
Nagisa Ni Te
Thuja
Syd Barrett

Vis flere data

Se også:
Jehovah Surrender - The Skygreen Leopards (2005)
Disciples of California - The Skygreen Leopards (2006)
Gorgeous Johnny - The Skygreen Leopards (2009)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Kvirre-vitt

'brood upon the blacktrees, the mysteries and mist: this our meadow palace: sparrow.'

O duggfriske dalfører og pastorale enger, velsignet være sommerfuglens muntre vingeslag og ekornets skarpe blikk. I denne Edens hage råder idyllisk fuglesang og liflig humlesurr. Bare tonene fra The Skygreen Leopards tillates å berøre det organiske suset fra bekker og blader, og sannelig gjør de det uten å forstyrre roen her i Sparrow's Meadow.

Disse psykedeliske barn av naturen er døpt Donovan Quinn og Glenn Donaldson og de stiftet The Skygreen Leopards i 2001. Quinn har en solokarriere som Verdure, sistnevnte er et renommert navn i de kretser som følger den psykedeliske folkmusikken med argusøyne. Donaldson grunnla det sentrale CD-R selskapet Jewelled Antler på sluttten av 90-tallet, og har ellers erfaring fra band som Thuja og Blithe Sons. I utvidet forstand kan man se Jewelled Antler som en del av frifolkmiljøet som i San Francisco-området også omfatter Devendra Banhart og Vetiver, og på den andre siden av skogsholtet, Animal Collective. Life & Love In Sparrow's Meadow er deres fjerde plate, og den første som er tilgjengelig via norsk distribusjon.

Denne drøye halvtimen er en behagelig stund i det grønne. Og rosa. For selv om The Skygreen Leopards i stor grad benytter seg av folk/akustisk-instrumentering (ulike harper, fløyter og slagverk) og feltopptak av naturlige lyder (fluesurr, fuglekvitter) så skjer det med et skjær av psykedelisk frisinn som danner milde hallusinasjoner og knytter platen opp mot senere 60-talls band som Grateful Dead, Syd Barrett og The Incredible String Band. Her er også et par banjo/munnharpe-drevne viser som slekter mer mot fjellene enn tåka. Låttitler som Tents Along the Water og Clouds Through Sparrow's Eyes blandes dermed skjønnsomt med mer steine bilder som Belle of the Woodman's Autumn Ball, Labyrinth Windows og en litt for lang Eden-trilogi. Det er heller ikke de enkelte låtene som utgjør denne platen, mer en sammenhengende natur-trip som ikke nødvendigvis dreier i en bestemt retning.

Life & Love In Sparrow's Meadow er ikke noen umiddelbar plate man raskt blir kjent med, selv om den ikke er så veldig komplisert anlagt. Innspillingen er preget av lav stressfaktor og låtene renner uanstrengt forbi som bekken de sitter ved siden av. Men noe av den sedate stemningen får gå foran de sterke melodiene, og den spinkle, drømmende vokalen kan være en prøvelse inntil man venner seg til den. Innen den tid er sjansene tilstede for at du har fått av deg dressen, kippet av deg skoa og danser halvnaken i sola.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Solveig Slettahjell Slow Motion Quintet - Pixiedust

(Curling Legs)

Med nydelige pop-låter utført av kreative, åpne jazzmusikere, skaper Slow Motion Orchestra et spennende, originalt uttrykk.

Flere:

Motif - Expansion
Simon Joyner - Skeleton Blues