cover

Lullaby For Strangers

Kathleen Baird

CD (2006) - Secret Eye

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Frifolk / Avantgarde / Drone

Spor:
Traps
Breaking the Roofs
Morning Song #1
Myself at the Shore
The Last Word
Lost Anchors
Morning Song #2
With Which These Waters Swarm
Bury Deeper
Storms Stay Fine

Referanser:
Spires That in the Sunset Rise
Charalambides
Larkin Grimm
Comus
Current 93
Nico

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


En enslig spire

Spøkelsesaktig og dvelende fra Chicago, innspilt i de dypeste skoger.

Kathleen Baird tør være kjent for noen av grooves årvåkne lesere i forbindelse med sitt engasjement i Chicagos avant/psych-folkband Spires That in the Sunset Rise. Deres This is Fire (2006) ble omtalt på disse sider til høflig applaus. Dessuten har Baird tidligere utgitt plater under artistnavnet Traveling Belle.

Opptakene som utgjør Lullaby For Strangers er gjort i 2000-2001, men de er remikset nå i 2006. I tillegg til Baird finner vi også en smule hjelp fra to cellister, blant dem Taralie Peterson fra nevnte Spires.

Det er med andre ord Kathleen Baird som stort sett får boltre seg i fred her. I både stemme, tekst og musikk er dette et merksnodig stykke spøkelsesmusikk, der det mest er den akustiske instrumenteringen som kan knyttes opp til "folk"-begrepet. Fløyte, kassegitar og bjeller kan høres, sammen med Bairds søvntungt messende og dype stemme. Uten noe spektakulært melodisk fundament, denne musikken stavrer seg gjennom myra på morkne stylter gjennom tåketunge droner og småsteine rytmeritualer. Tidvis bikker det over mot burlesk cabaret, i en stil som kunne passet inn i tv-serien Carnevale, andre steder dupper Baird ut i et mer hjemmeheklet landskap der det rasler og risler i holtet - men alt som skjer foretas med den største ro og andakt.

Jeg liker veldig godt Spires... og har ellers stor sans for mye av det denne gjengen driver med. Lullaby For Strangers er ingen plate det er umiddelbart lett å falle for, tross disse preferansene, men det er tydelig at de siste års bedrifter ikke er en tilfeldighet eller resultat av en plutselig stilendring. Baird skal ha for sitt forsøk på å innføre en smule gotiske grøss og mørketoner inn i en genre som gjerne kan bli i overkant trivelig. En halvtime i hennes selskap er i og for seg nok, og Lullaby For Strangers blir aldri helt essensiell.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Svein Finnerud Trio - The Complete Released Works 1968-1999

(Plastic Strip)

Hvor fri kan man være? Svein Finnerud er evig bundet til Club 7-stadiet i norsk jazzhistorie.

Flere:

No Age - Everything In Between
The Lionheart Brothers - Dizzy Kiss