cover

Shades of Black

Eastern Lane

CD (2003) - Rough Trade / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock

Spor:
Dear July
Vena Cava
Portrait of Tuesday
The Royal Way
Holy Arms
21
Looking For Roses
Humard
Shadow
No Salvation
Hear the Dark

Referanser:
The Coral
The Velvet Underground
The Strokes
Radiohead
The Libertines

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


I andres fotspor

Regntung indierock uten nok gnist eller særpreg til at man føler for å rasle med juvelene.

Dette er nord-engelsk indierock fra en gjeng som kaller seg Eastern Lane. De holder seg til det gamle rockebandformatet med melodier og gitarer i sentrum. Litt hulking og referanser til en del storheter hører selvsagt med. Nord-England er ikke kjent for Europas mest gjestmilde klima, og Shades of Black er langt fra noen smørblid sommerplate.

Eastern Lane har problemer med å markere seg i indiejungelen. De blir aldri spennende nok til at man får lyst på mer, men heller ikke så kjedelige at de bør advares mot. På sitt beste flyter de av gårde i gammel britisk gitarindie-tradisjon fra 80/90-tallet. I blant ser de seg riktig nok tilbake til 60-tallet, men ikke i større grad enn det som har vært vanlig for denne type band.

På sitt mer tilbakelente kan de nok minne en anelse om Radiohead, mens man kan få assosiasjoner til The Libertines når de forsøker å rocke opp låtene. Sistnevnte medfører litt friskhet, men ikke mer enn en svak bris. Et eksempel er gitarene i Holy Arms eller Looking For Roses. Sistnevnte er frustrert indierock med mer innsats enn noe annet sted på Shades of Black.

Plata blir det man vil kunne kalle en midt-på-treet utgivelse. Den mangler høydepunkter, men har heller ingen direkte svake øyeblikk, selv om den til tider kan virke noe slapp. Disse unggutta har klart å lage ei brukbar debutskive, men mangler foreløpig noe særpreg og noen riktig gode låter for at dette skal svinge.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kid Loco - Kill Your Darlings

(Royal Belleville Music)

En forskrudd rundreise i selskap med dampende halliker, horer og annet pakk.

Flere:

New Order - Retro
Kvelertak - Kvelertak