cover

Is This the End?

Already Taken

CD-EP (2006) - Roadkill

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Poppunk

Spor:
Don't Tell Me
Smile
Fading Away
Forget You
Is This the End?
Sick of You

Referanser:
Good Charlotte
Simple Plan
Darling Daizy
Blink-182

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Ferskpresset Idol-punk

Andreplassen fra The global battle of the bands debuterer.

Karrieren har virkelig skutt fart for Already Taken. Gruppen ble dannet for et år siden, og de spilte sin første konsert høsten 2005. Dette unge og lovende pop/punkbandet fra Halden ble kort tid etterpå også kjent for å være "runner up" i fjorårets nasjonale musikkonkurranse The global battle of the bands. Nå debuterer de med EPen Is This the End?

Sjangermessig ligger musikken godt innenfor new school punk; pop/punk for å være presis. Already Taken ser ut til å trives i samme bås som Good Charlotte, Simple Plan og Blink 182. Også norske Darling Daizy ligger i samme gata. Vi snakker om tre-grepere, enkle riff og mye "you and me" i tekstene. Og det kan absolutt være fengende musikk.

Don't Tell Me gir et godt førsteinntrykk. Gitar-riffet sitter, basslinjene flyter og man tenker Good Charlotte når man hører Vegar Neeb synge. Men så stuper det allerede etter to minutter. Den svært lite kreative frasen "don't tell me, don't tell me what to do with my life" begynner å gjenta seg i det uendelige. Heldigvis ebber det snart ut til intet, og man tror det blir bedre. Men så feil kan man ta.

Selv om Smile kan skimte med et glimt av ska, og Fading Away kan måle seg mot storebrødrene Darling Daizy, klarer aldri Already Taken å hente seg inn igjen. Forget You, tittellåten, og Sick of You, synker enda dypere i Already Takens suppe av irriterende vokal, uoriginale tekster, overdrevet støy og laber studiolyd.

Bandet konstaterer at de spiller ren poppunk, men klarer aldri å overbevise at det er akkurat deres variant vi skal høre på. Vi har hørt det samme før. Bare enda bedre.

Already Taken dyrker sine helter så mye at de høres ut som en dårlig kopi. Det blir litt som Idol. En ufrivillig parodi i en tøff bransje. Det har gått veldig fort i svingene for ungguttene. Kanskje for fort. På EPen Is This the End? finner man ikke mye bra, verken tekstmessig eller melodisk. Men det betyr ikke at Already Taken ikke har potensiale. Dette trenger nødvendigvis ikke å være slutten for bandet, men én ting er sikkert. Man bør ta et hint hvis lytteren klør seg i hodet og lurer på når skiva tar slutt. Allerede etter første låt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Grindstone

(Rune Grammofon)

Jørgen Munkeby og hans Shining har overgått seg selv og skapt en plate som fascinerer, fenger og - ikke minst - imponerer.

Flere:

Neil Young - On the Beach
Firewater - The Man on the Burning Tightrope