cover

Test Four

Diverse artister

CD (2001) - Nova Records / MNW

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
House / Dub / Techno / Samplehappy

Spor:
You're God (I:Cube Remix)
Fairlight Sunrise
Granada
Tamiami Trail
Dance
120 E7
Dream 17 (Derrick May Remix)
Magenta
Lost in The Machine (Zend Avesta Remix)
Stuck (Superpitcher Mix)
Ritual (Château Flight Remix)
Summer (The First Time)

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


McMetronomic

Rytmisk artisteri for dem som ønsker seg noe mer enn for dem som ønsker seg mer enn pubertetspop og tenåringstrance.

"Test" er et radioprogram som sendes via Radio Nova i Frankrike, og som kan fanges opp i resten av verden på www.novaplanet.com. Dette er åpenbart den fjerde samleren stasjonen publiserer. Skiva inneholder en ulogisk, men interessant miks av rytmisk artisteri hevet over sjangerhysteri og stilfanatisme.

Mange av bidragene har et minimalistisk preg, og et kjølig lydbilde. Dette er ikke musikk for et svett dansegulv, men snarere en fordypning i rytmens mysterier. Som sådan fungerer denne samleren meget godt, uten å ha sagt noe om den makter, eller ønsker, å gi et bilde av en enhetlig "scene". Blant de mest interessante bidragene er Syclops' "Fairlight Sunrise", som leverer et fyrverkeri av en låt med en variert instrumentering og rytmebruk. I norske øyne er det morsomt at Hans-Peter Lindstrøm, også kjent som Biff Lindstrøm, fra Jazzid Collective, bidrar som SlowSupreme med låta "Granada". Kvalitetsmessig skiller ikke låta seg merkbart ut, bortsett fra å være en av de mer dansbare bidragene.

Mesteparten av låtene er publisert det siste året, med unntak av ESGs "Dance" fra 1982, Annettes "Dream 17 (Derrick May Remix)" fra 1989 og Bobby Goldsboros "Summer (The First Time)" fra 1973, som i sterkest grad skiller seg ut og bryter sterkt, og til tider katastrofalt, med det øvrige utvalget. For dem som har fordypet seg i den internasjonale rytmescenen, bør dette være kjente navn. Derrick May fant opp technoen sammen med Juan Atkinson og Kevin Saunders i Detroit, mens ESG forente punk, hip-hop og elektronikk i New York på 1980-tallet. Bobby Goldsboro, derimot, sysler mest med amerikansk barne-TV etter at han forlot bandet til Roy Orbinson på 60-tallet.

Beastie Boys' utvidede familie fra kollektivet Grand Royal (som når dette skrives er i ferd med å takke for seg), er representert med gruppa Defacto, som bidrar med den kryptiske dancehall og dub-låta "120 E7". Et massivt lyd inferno, som er langt fra minimalistisk, men den harde og metalliske dubben passer godt inn i den rytmiske helheten.

Det florer av samleskiver og mix-CDer der ute, men for dem som ønsker mer enn pubertetspop og tenåringstrance, er dette det rette alternativet. Det stilrene innholdet kombineres med klassisk dansk design til en pakke av høy kvalitet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Trygve Seim - Sangam

(ECM)

Jorda sett fra 10 til 1000 meters høyde. Man trenger ikke å bryte gjennom atmosfæren for å bli vektløs.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
The Bambi Molesters - As The Dark Wave Swells