cover

Is Night People

Raccoo-oo-oon

CD (2006) - Release the Bats

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Avant rock / Støyrock / Frifolk / Frijazz

Spor:
Brain Loot
Uh-oh
Fluff Up Your Fur
Call Out Your Friends
Stamped From the Stump
The Canyons Long Winding Words
The Great Horn of the Wilderness

Referanser:
Butthole Surfers
Animal Collective
Black Eyes
Davenport
The No-Neck Blues Band
Sun Ra
Sun City Girls
Sunburned Hand of the Man
Soil Sing Through Me

Vis flere data

Se også:
Behold Secret Kingdom - Raccoo-oo-oon (2007)
Raccoo-oo-oon - Raccoo-oo-oon (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Io-oo-wah-wah

Vaskebjørner roter rundt i Amerikas kornkammer og graver opp mye søppel i nattens lunefulle mulm og mørke.

Denne gjengen holder til i Iowa City, og i likhet med sine musikalske åndsfrender i Davenport (fra Wisconsin), Marylands Animal Collective eller Sunburned Hand of the Man fra Massachussetts så er Raccoo-oo-oon (bare elsker det navnet) nok en freakbande fra amerikas småbyland, slike det popper opp over alt nå for tiden. Ikke helt ulike noen disse tre, utemmede og ville skapninger som de er, Raccoo-oo-oon strekker det remmer og tøy kan holde i løpet av en passe kort skive.

Is Night People ble opprinnelig utgitt på kassett i 2005, og presenterer et band i fri utfoldelse. Rumperistende, hårslengende, danse ravende og frihetsberusende; her er det mye energi som skal forløses! Av og til som et tidlig Butthole Surfers raljerende sammen med MC5, eller Sun Ra krysset med The Stooges er Raccoo-oo-oon et fyrverkeri av psykedelia, støyrock, frijazz, punk og avantfolk. Med møkkete grooves, et solid fokus på rytmer, dissonante gitarer og knapt forståelige stemmer (skrik, chants, kra-kra-kra) graver disse vaskebjørnene godt ned i søppelbøttene for å finne sitt eget uttrykk.

Til lyden av et fugleskremsel som langsomt våkner til live, dyreskrik og marsjerende trommer, senkes solen og nattmenneskene samles på et eller annet jorde for å tenne bål og utøve sine merkelige ritualer. Antakelig maskekledde, med maling i ansiktet og fjær på hodet starter de sin nattmesse. Har du sansen for både Sonic Youths asfaltgitarer, dyriske syrejammer og Sunburned Hand of the Mans frifolk-funk så er Raccoo-oo-oon bandet du har ventet på.

Is Night People er på ingen måte en perfeksjonert plate, det er heller det utprøvende og mangetydige som er Raccoo-oo-oons styrke. Dette er et band det skal bli mer enn spennende å følge fremover, selv om disse opptakene faktisk er fetere enn senere ting jeg har sjekket fra dem.

Svenske Release the Bats har for øvrig spandert et nydelig omslag på Is Night People, med gulltrykk og tegninger av bandets egen Shawn Reed. Space is the place, også langs de endeløse jordene i midtvesten!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bonnie Prince Billy - Beware

(Domino)

Djupare inn i countryen enn nokon gong. Men tru ikkje at han sviktar. Langt ifrå.

Flere:

Vidar Sandbeck - En fergemanns vise
Loscil - Triple Point