cover

From a Distance: The Very Best of Nanci Griffith

Nanci Griffith

CD (2002) - MCA / Universal

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Countrypop / Bluegrass

Spor:
Lone Star State of Mind
Cold Hearts/Closed Minds
From a Distance
Ford Econoline
Trouble in the Fields
There's a Light Beyond These Woods (Mary Margaret)
Looking for the Time (Workin' Girl) (Live)
I Don't Want to Talk About Love
Drive-in Movies and Dashboard Lights
It's a Hard Life Wherever You Go
If Wishes Were Changes
Once in a Very Blue Moon (Live)
Anyone Can Be Somebody's Fool
I Knew Love
Gulf Coast Highway
I Wish it Would Rain
Outbound Plane
Love at the Five and Dime (Live)
It's Just Another Morning Here
Late Night Grande Hotel
Hometown Streets
The Wing and the Wheel (Live)

Referanser:
Emmylou Harris
Mac McAnally

Vis flere data

Se også:
Winter Marquee (live) - Nanci Griffith (2002)

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Griskhetens pris

En mer overflødig plate finner du ikke: For sjette gang samler plateselskapet MCA her de samme Nanci Griffith-sangene.

At plata From a Distance: The Very Best of Nanci Griffith herved får så dårlig karakter som en toer, er ikke den stakkars dronningen av folkabilly sin feil. Slett ikke. Fiks opp lydkvaliteten på den trivelige singer/songwriterens største slagere, samle dem på ett og samme album og vips; du sitter uvegerlig med en vinner.

Hvorfor da denne surmagede søppelkarakteren? Problemet er plateselskapet MCA, eller, for å være mer nøyaktig, labelens grådighet. Nanci Griffith har gitt ut fire ordinære plater og én liveskive med konsertopptak av gamle hits på den amerikanske etiketten. Med disse utgivelsene som eneste kilde har MCA allerede gitt ut fem samleplater. From a Distance: The Very Best of Nanci Griffith er altså samlealbum nummer seks. Det får da være grenser for utbytting av trofaste fans! Når Griffiths' andre plateselskap Rounder Records i tillegg har gitt ut en Greatest Hits-plate, et konsertalbum og en samling av storslagerne hennes i symfoniversjon, burde selv et overivrig plateselskap innse at grensen for lengst er nådd.

Fordelen med From a Distance er at du her får 22 sanger, hvilket er betydelig flere enn på brorparten av de andre MCA-samlerne. Så har du ingen Nanci-plater fra før, må jeg innrømme at denne for så vidt er en av de bedre innføringene til hennes country-univers. Men: Hele 20 av disse låtene har imidlertid plateselskapet kompilert minst én gang før; de fleste forekommer på en tre-fire Best of-utgivelser, mens From a Distance og Trouble in the Fields faktisk er med på alle seks. De eneste to låtene som er nye i samleplatesammenheng er rolige, ettertenksomme Hometown Streets og konsertversjonen av Looking for the Time (Workin' Girl), en sjarmerende sang på uimotståelig brei Texas-dialekt om hva som kan skje hvis du spør feil menneske på et gatehjørne i New York om hvor mye klokka er.

En usedvanlig overflødig utgivelse, altså, for alle som allerede har en (eller flere) av samleplatene - for ikke snakke om de opprinnelige studioalbumene.

Selv om du bare skal kjøpe en eneste Nanci Griffith-plate i ditt liv, vil jeg likevel ikke anbefale denne. Velg i stedet Winter Marquee, konsertalbumet til Rounder Records, som kom ut samtidig med From a Distance. Der får du et bedre hitutvalg (inkludert min personlige Nanci-favoritt Speed of the Sound of Loneliness, som MCA aldri har gitt ut). I tillegg får du oppleve Nanci Griffith i hennes rette element, nemlig på konsertscenen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The National - High Violet

(4AD)

Frakken er den same, og det dunkle har ikkje sleppt taket. Det har heller ikkje evna til å skape storarta songar.

Flere:

Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People
Foster The People - Torches