cover

Voi-La Intruder

Gogol Bordello

CD (2002) - Rubric / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Cabaret / Sigøynermusikk / Punk / Balkan

Spor:
Sacred Darling
Voi-La Intruder
Greencard Husband
Passport
Start Wearing Purple
Shy Kind of Guy
Mussolini Vs. Stalin
Letter To Mother
God-Like
Nomadic Chronicle
Letter to Castro (Costumes For Tonight)
Unvisible Zedd
Sex Spider
No Threat
Against the Nature

Referanser:
Wunderkammer
Taraf de Haidouks
The Ukrainians

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Immigrantrock

Et band som har tatt navnet sitt fra en person fra en ukrainsk bok og et meksikansk horehus måtte i bunn og grunn høres ut sånn som dette.

Oppkalt etter en person fra en ukrainsk bok og et meksikansk horehus, bestående av en gjeng immigranter i New York, mine damer og herrer: Gogol Bordello.

Etter å ha vært en musikalsk fantasi i hodet til vokalist og låtskriver Eugene Hütz da han vokste opp i Kiev, ble drømmen til virkelighet da han slo sine pjalter sammen med et par andre immigranter og en amerikansk trommis i New York. Og at dette bandet har rot i Ukraina, hviler det ingen som helst tvil om fra første sekund.

Å putte dette bandet i en bås er lettere sagt enn gjort, da dette er vill sjangerblanding av kaotisk kaliber. Hovedinspirasjonen er i alle fall tradisjonell musikk fra Øst-Europa, særlig noe i samme gate som det sigøynerne driver med. At de også er inspirert av tidlig punkrock, kommer ganske tydelig frem. Funhouse av The Stooges er nevnt av bandet som den beste rockeskiva noensinne, og det kan godt være at den slags har vært innfallsvinkelen til den delen av Gogol Bordello.

Gogol Bordello har et veldig gjennomført konsept når det gjelder alt. Fra immigrantmedlemmer, til tekster og navn og titler. Det er ganske festlig det vi får servert her, for å si det sånn.

Det holder dessverre ikke med et gjennomført image, når Voi-La Intruder mangler det lille ekstra av trykk og energi som låtene her egentlig krever. Dette er debuten til Gogol Bordello, og det er tillatt å prøve og feile litt. Låtmaterialet her er av rimelig høy kvalitet, men fortjener en bedre produksjon og mangler nok det lille ekstra fra bandet for å følge opp hva låtene lover. Det fungerer brukbart på enkelte, som på åpningssporet Sacred Darling etterfulgt av tittelkuttet Voi-La Intruder. Den gode intensjonen er tilstede på flere av låtene, og det er mye morsomme saker her. For eksempel Start Wearing Purple, Greencard Husband og ikke minst Mussolini vs. Stalin. Slikt sett er Unvisible Zedd helt suveren, med tekstlinjer som:

"Little does she know when she is yawning, she's orally pleasing the unvisible man..."

Om den skrantende engelsken i tittelen er bevisst er jeg sannelig ikke sikker på, men morsomt er det uansett!

Hvis du noen gang skal på fest som har øst-europeisk tema, så ta med deg denne skiva! Hvis det blir lenge mellom hver fest med et slik tema går det an å slenge den i stereoen uansett, og humøret kan raskt bli noen hakk bedre. Som album blir det litt slitsomt med 15 låter med dårlig produsert 'gypsy punk cabaret', men den har absolutt sin underholdningsverdi!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Grindstone

(Rune Grammofon)

Jørgen Munkeby og hans Shining har overgått seg selv og skapt en plate som fascinerer, fenger og - ikke minst - imponerer.

Flere:

The Thing - Garage
Fleet Foxes - Helplessness Blues