cover

Fixxations

Serena Maneesh

CD-EP (2002) - HoneyMilk / HoneyMilk

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Psykedelia

Spor:
Drive Me Home The Lonley Nights
Blues Like Beehive
Ballad Of Jeze Ballet
Hear Bleed Philharmonic

Referanser:
The Loch Ness Mouse
Silver
The Velvet Underground

Vis flere data

Se også:
Serena Maneesh - Serena Maneesh (2005)
No 2: Abyss In B Minor - Serena Maneesh (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Asfaltpsykedelia

Serena Maneesh bringer lyden av sommer i New York, eller Oslo for den saks skyld.

Emil Nicolaisens (Silver og Loch Ness Mouse) nyeste prosjekt lukter av 30 plussgrader og nylagt asfalt. Dette oser rett og slett storby. Et visst New York-sound er lett å spore, men også snev av Detroit og britiske industribyer. Referansene går både til seint sekstitall og moderne rock. Sammensmeltningen av alt dette blir ganske så spennende. Bandet klarer lett å holde interessen oppe hos lytteren gjennom de fire sporene. Klarer de dette i samme grad på lengre utgivelser seinere vil enda flere la seg imponere.

Låtene Blues Like Beehive og Hear Bleed Philharmonic minner sterkt om Velvet Underground, ikke minst på grunn av gitarene og den Lou Reed aktige vokalen på førstnevnte. Denne har også klare Iggy Pop-elementer i seg. På sistnevnte er Lina Holmström vokalist. Hun gir låta et drømmeaktig preg. Meget vakkert.

Det drømmeaktige og noe svevende går igjen på hele den kvarterlange CDen. Vokalistene gjør sitt, men også instrumentering og arrangement. Kombinasjonen av støy og pen pop funker fint. Det blir aldri for støyende, men heller aldri for pent. Disse fire låtene tilsier at det er grunn til å være spent ved utgivelse av en eventuell langspiller.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


The Chemical Brothers - Push the Button

(Virgin)

Ta vekk Basement Jaxxs skremmende monstersex-elementer, pluss på enda en liten dæsj indie og litt østlig krydder, og du har The Chemical Brothers.

Flere:

The Orb - Bicycles & Tricycles
Deathprod - Deathprod