cover

Unmap

Volcano Choir

CD (2009) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-rock / Folk / Eksperimentell

Spor:
Husks and Shells
Seeplymouth
Island, IS
Dote
And Gather
Mbira in the Morass
Cool Knowledge
Still
Youlogy

Referanser:
Bon Iver
Collections of Colonies of Bees
Megafaun
DeYarmond Edison
Grizzly Bear
Fleet Foxes
Vetiver
Gastr Del Sol
Directions
The Dirty Projectors

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Uten kart

Retningsfritt, men ikke retningsløst, fra dette samarbeidsprosjektet der Bon Iver er involvert.

Volcano Choir er sammensatt av Justin Vernon (Bon Iver) og Wisconsin-bandet Collections of Colonies of Bees. Vernon er allerede et 'household name' her i Norge, mens kvintetten, som har holdt på i over 10 år, har gått under radaren hos de brede lag. Collections of Colonies of Bees er et ganske spennende instrumentalband som eksperimenterer i grenselandet mellom elektronisk og akustisk musikk, og som igjen har røtter i det halvkjente post-rockbandet Pele på nittitallet. Vernon vet vi er en smukk vokalkunstner, en mann som smeltet norske vinterhjerter med sin storslagne såre falsett og spartanske hyttefolk med For Emma, Forever Ago i 2007.

Av dette kan vi utlede at Volcano Choir beveger seg mellom post-rocken og nyfolken, og det er vel akkurat det de gjør (med hint av minimalisme og gospel, og som får Jagjaguwar til å mynte begrepet "intimate backwoods gospel" om platen). Unmap beveger seg i et fint terreng av Chicago-klang og vestkystfolk med non-lineære melodier, og Vernons varme stemme som vever seg inn den drømmeaktige atmosfæren som skapes her. Låtene stammer tilbake til 2005, sydd sammen til en plate i 2008, og viser en gjeng som egentlig var i forkant av populære band som Fleet Foxes og Grizzly Bear. Timingen må således sies å være god, og Unmap hadde nok ikke nådd særlig utenfor de mest ivrige hvis den hadde blitt sluppet i 2005.

Volcano Choir er ikke så lett tilgjengelig som Bon Iver, men utnytter i større grad de atomsfæriske elementene i Vernons stemme. Hans "singer/songwriter-stil" kommer egentlig bare frem på vakre Island, IS, fire minutter med streit sang og en håndgripelig melodisk linje som gjør den til en umiddelbar favoritt. For disse 35 minuttene er først og fremst en sammenhengende stemningsflyt. Nøkkelspor er syvminutterne Seeplymouth [sic] og Still, hvor bruken av repterende loops, svale vokalharmonier og lekker instrumentering får frem det beste i dette prosjektet. Det er særlig disse tre låtene som hever Unmap over det utforskende og prøvende, men det er også denne mentaliteten som gjør platen til en glede å vende tilbake til og utforske videre. Med eller uten kompass.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Shins - Wincing The Night Away

(Sub Pop)

Dette er plata som kommer til å dele både fans og kritikere i to, fordi den er både tyngre og rarere enn sine forgjengere.

Flere:

Noa Babayof - From a Window to a Wall
The Felice Brothers - Yonder Is the Clock