cover

Songs of Ignorance

Murry The Hump

CD (2001) - Too Pure / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop / Rock

Stiler:
Britpop / Pop / Rock

Spor:
Green Green Grass
Cracking Up
Thrown Like a Stone
Don't Slip Up
Colouring Book
Valley Girl
Booze And Cigarettes
The House That Used To Be a Ship
Five
New Deal
Vodka And Wine

Referanser:
Hefner

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Klassisk pop med glimt i øyet

Moromenn fra Wales med tilknytning til mafiaen har fremtid med litt skjerpings

Uvisst av hvilken årsak, har Murry The Hump hentet navnet sitt fra en kar i Al Capones beryktede gjeng. De er verken amerikanske eller italienske, men derimot walisiske. Så hvorfor de har valgt dette navnet kan man bare spekulere i. Kanskje de vil framstå som litt slemme?

Så vidt jeg vet er dette debutalbumet fra Murry The Hump. Etter noen singler (Green Green Grass og Thrown Like a Stone) som har hevet en del øyenbryn i britisk musikkpresse, hvor Murry The Hump bl.a. har blitt omtalt som "the best new British band", er de nå altså klare til å erobre de store massene med sitt debutalbum.

Så, til Songs Of Ignorance: Skiva er et knippe på 11 poplåter,- deriblant de to nevnte singlene. Murry The Hump beveger seg i et litt uptempo, halvakustisk musikalsk landskap, ikke helt ulikt band som for eksempel Hefner egentlig, men med en bitteliten dæsj psykedelia. De legger seg langt på vei i kategorien klassisk britisk popkunst, med smektende vokalharmonier, innsmigrende melodier, og lett og luftig produksjon. Det som muligens skiller Murry The Hump fra majoriteten av britiske band i samme sekken, er at de legger stor (enda større?) vekt på humor og ironi i tekstene enn mange andre. Dessverre er de ikke like snedige som tidligere nevnte Hefner på dette punktet, og de faller etter min mening litt igjennom sånn.

Men, for all del, dette er ingen dårlig debut. Selv om Songs Of Ignorance er litt ujevn har den en del høydepunkter - etter min mening spesielt låtene Don't Slip Up og The House That Used To Be a Ship. Murry The Hump kan fort vise seg å nå et ganske stort publikum, og får de litt mer dreis på tekstskrivingen og en røffere produksjon, så blir dette riktig bra.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Orb - Bicycles & Tricycles

(The Hexus / Cooking Vinyl)

The Orb er tilbake fra en kort dvale, denne gangen med et fokusert album bestående av merkevarebeskyttet dub, ambient house og flytende stemninger.

Flere:

Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.
Espers - Espers II