cover

Wavering Radiant

Isis

CD (2009) - Conspiracy / Ipecac / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Metal / Eksperimentell

Spor:
Hall of the Dead
Ghost Key
Hand of the Host
Wavering Radiant
Stone to Wake a Serpent
20 Minutes/40 Years
Threshold of Transformation

Referanser:
Tool
Neurosis

Vis flere data

Se også:
Oceanic - Isis (2002)
Panopticon - Isis (2004)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Wavering Rant

Å feile er menneskelig, men få hadde vel trodd at Isis var menneskelige?

Helt siden vi ble brutalt snudd opp ned og filleristet på herligst mulige måte med Oceanic i 2002 har Isis vært enerådende når det gjelder å blande utenomjordisk postrock med monsterbrøl og metallstrukturer av den mer brutale sorten. De har fulgt opp flere ganger, Panopticon var griseflott, og det samme var sannelig In The Absence of Truth. Bandet hadde funnet formelen som fungerte, og brukte den flittig uten å slite den ut.

Og det kan nok være litt av grunnen til at det vi får her på Wavering Radiant er gjort litt annerledes, og et lite steg litt unna den klassiske Isis-sounden. Denne gangen er det en del mer rett på sak, og vokalen har fått en mer sentral rolle, noe som ikke er like heldig i alle tilfeller. Det fungerer egentlig best når Aaron Turner er mer sparsommelig med ordene og brølene.

Selv om post-rock åpner for repetisjoner ulik noen annen genre, så begynner Isis å utnytte dette vel mye på Wavering Radiant. Også her har Isis tatt en litt annen vinkling denne gangen, og byr egentlig på en billigere utgave av seg selv. Jeg er nesten fristet til å si at de tar snarveier, og det er vel lite i post-rock verdenen som er mindre attraktivt. Nå skal det sies at den økende bruken av vokal gjør at bandet distanserer seg litt mer fra den delen av uttrykket sitt i utgangspunktet, og kan dermed unnskyldes litt for akkurat dette.

Man har ikke mye rom til å gjøre noe feil når det er snakk om brutalt og angstfylt, i alle fall ikke uten å få en heller skeptisk reaksjon. De kan rett og slett mye, mye bedre, og måten de viker fra god gammel sort her er til tider lite suksessfullt. Og flere ganger har jeg spurt meg selv om det er jeg som ikke takler at de prøver noe nytt i seg selv som gjør det, men når alt kommer til alt så er det en kvalitet jeg setter stor pris på om det fungerer. Det som ligger i bunnen her er at Isis har laget et overraskende middelmådig album.

Og det er selvfølgelig synd. Synd å konstatere at Isis her viser åpenbare svakhetstegn. Det er på ingen måte ubrukelig, det står bare svært ustødig i forhold til backkatalogen. Når det er sagt så finnes det enkelte øyeblikk på Wavering Radiant som er svært lekre. Og om man legger godviljen til og aktiverer gullfiskhukommelsen slik at man glemmer at de kanskje ikke har brukt tiden opp mot disse lekre øyeblikkene godt nok, så har man mange fine stunder også med denne skiva. Det største problemet med Wavering Radiant er rett og slett bare det at den ikke makter å tilføre noe til verken sin egen backkatalog eller sitt landingsfelt generelt sett.

Selvsagt er det synd når ellers så pålitelige helter skuffer, men mens vi venter på at Isis skal finne tilbake til god gammel form så vil nok Wavering Radiant svært sjelden bli tatt frem til fordel for Oceanic eller Panopticon. Jeg kan egentlig ikke forestille meg at det vil skje i det hele tatt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots

(Warner Bros.)

The Flaming Lips bekjemper elektronikken, rosa roboter og andre demoner.

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
Belle & Sebastian - Push Barman to Open Old Wounds