cover

No Mercy Fool!/The Suicidal Family

Suicidal Tendencies

CD (2010) - Suicidal Records / Indie

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Thrash / Hardcore / Punk

Spor:
Suicidal Maniac
Possessed to Skate
The Prisoner
I Feel Your Pain.. And I Survive
Join The ST Army
No Name, No Words
Born To Be Cyco
Come Alive
Something Inside Me
No Mercy Fool
We're F'n Evil
Crazy But Proud
I'm Your Nightmare
Widespread Bloodshed... Love Runs Red

Referanser:
Anthrax
Infectious Grooves

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Middels cyco

Gitarist Mike Clark har fått viljen si og Suicidal Tendencies har spilt inn gamle No Mercy-låter.

Er det ett band jeg føler at jeg har et over snittet nært personlig forhold til, så må det være Suicidal Tendencies. Høsten 1989 var jeg tretten år og hadde bestemt meg for å gå på min aller første konsert - valget falt på Anthrax og Suicidal Tendencies på Rockefeller.

Ikke bare var jeg ute av mitt element der lille jeg stod inne på store Rockefeller, men på toppen av det hele hadde min mor tvangsklippet av min lange rufsete puddelsveis. Så der stod jeg da og så ut som en streit dust med bollesveis, mens jeg så misunnelig på alle andre som headbanget og hoppet rundt i moshpiten.

Det positive var allikevel at dette ble en historie jeg kunne fortelle igjen og igjen og igjen til alle mine skolekamerater, som faktisk tok til tårene da jeg fortalte om deres helt Mike Muir, hvordan hans bandana så ut, og hvilke låter han hadde sunget på Rockefeller.

No Mercy Fool!/The Suicidal Family er et samlealbum, som inneholder tidligere innspilte sanger fra Join The Army albumet, låten Come Alive fra Year Of The Cycos albumet som kom ut I 2008, samt nyinnspillinger av gamle No Mercy-sanger. No Mercy er det tidligere bandet og hjertebarnet til gitarist Mike Clark.

Suicidals energi er, som alltid, helt på høygir, og som så mange andre hardere band (Anthrax, Iron Maiden etc.) så appellerer de i hovedsak til yngre fans. Musikken er perfekt for moshpiten, i skatehallen og i snowboardbakken, men sammenligner man flyten i dette albumet med tidligere utgivelser, så er det langt fra det som ligger på øverste hylle av Sucididal Tendencies.

Bassen er så høy at det er vanskelig å si om det låter kult eller er teit, og Mike Muirs vokal er ikke lenger det den engang var. Visstnok har han er bra stemme, men krispheten som han hadde for 20 år siden er ikke lenger så tydelig. Nå høres han ut som en som er godt over førti, og det er dessverre ikke like cyco som det var en gang.

Plata er garantert et bænkers kjøp for gamle Suicidal-fans, og bandet er nok fornøyde med det. Nye fans vil nok ha mer glede av tidligere album som How Will I Laugh Tomorrow When I Cant Even Smile Today, Join The Army eller rett og slett den flotte samleskiva Prime Cuts.

Det er nok en grunn til at Suicidal ikke har prioritert å gi ut No Mercys gamle materiale før. For det første låter det ikke like fett som Suicidals egen musikk, og for det andre så mangler det hitpotensialet som for eksempel Suicidal-låtene Trip Of The Brain, Suicidal Maniac, You Cant Bring Me Down, og How Can I Laugh Tomorrow etc. Det er jo derfor heller ikke overraskende at de har klemt inn noen Suicidal-låter for å sprite opp sakene. De høydepunktene man finner på dette albumet er Possessed To Skate, The Prisoner og Join The ST army – mest sannsynlig fordi man har hørt de før.

Alt i alt er dette et helt midt på treet fett album, men det vil nok langt fra bli husket som en bauta i karrieren til Suicidal Tendencies.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Animal Collective - Sung Tongs

(Fat Cat)

Naturbarn fra Maryland byr på 50 minutter med friske urter, nøtter og bær. Og noen magiske sopper til dessert.

Flere:

Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire
Bob Dylan - Modern Times