cover

Dr. Daniel

Cyaneed

CD (2010) - Frisk F. Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Pop

Spor:
Signal
Dr.
Analyse
Live
Dating
Vittorino
Status
Intro
1 Side
Fan
Dna
Solo
Plan for 1
Status(Piano)

Referanser:
Surferosa
The Black Sheeps
Can Can

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Sinna-jenter synger på norsk!

Dr. Daniel levner ingen tvil om at dette er et band som vi trenger å høre mer fra.

Dersom du så Tommy Wirkolas film "Kill Buljo" i 2006, så tenkte kanskje du også at soundtracket til filmen var utrolig kult! Og hvem var disse jentene som sang om The Deadly Sampi Assassination Squad? Joda, det var Alta-bandet Cyaneed som slo igjennom med tittelåten til filmen, en låt de kalte Dødsmaskin.

Jentene, som knapt hadde nådd seksuell lavalder slapp debuten "Jeg forstår ikke hva jeg gjør!" samme året, og siden har de vist seg svært så produktive både i studio og på scenen.

Tidligere i år kom album nr tre ,kalt "Dr. Daniel" – som de beskriver som sin egen psykolog, muligens oppkalt etter produsenten David Eriksen.

Sammen med Tord Øverland Knudsen fra The Wombats, har David Eriksen hjulpet Cyaneed opp og frem mot ett bedre lydbilde og en stødigere produksjon. Cyan, som bandet selv kaller seg, låter tightere og mer varierte enn før, noe som også viser at de har vokst musikalsk med noen ekstra år på baken.

De rocker fortsatt like bra som de gjorde da de slo igjennom med "Dødsmaskin", og det er fortsatt punk er i hovedsetet. Cyaneed får det til å høres ut som at det de gjør er morsomt med sine enkle punktoner og rå vokal. Det enkle er ofte det beste – igjen og igjen!

Albumet starter med låten "Signal", hvor det umiddelbart slår meg hvor uvant det er med norsk vokal. Vokalist Hanna Reinsnes Moen har en ganske skarp stemme, noe stakkato og uten nødvendigvis så mye melodi i seg. Det høres kanskje veldig negativt ut, men til sitt bruk, så passer hennes vokal godt. "Signal" er vel også kanskje en av de mer intetsigende låtene på albumet. Men de er det heldigvis få av!

Begge oppfølgerne "Dr." og "Analyse" har fengende refreng og føyer seg inn i en lang rekke med morsomme og kreative låter, som oppfordrer til hopping og skriking. Se for deg jentevorspiel hvor unge, sinna-jenter går bananas på parketten, og "Dr. Daniel" spilles for fulle mugger i bakgrunnen.

Midt oppi pop-pønken fra nord, så finner vi låten "Dating" med bass-toner som kan minne om Red Hot Chili Peppers fra tidlig 1990-tall,og et refreng og kor som nesten kunne vært Hanne Krogh et helt tiår tidligere. Man skal slett ikke se bort fra at det lurer noen skjulte Grand Prix-drømmer her?!

Den største bonusen på albumet er låten "Status" som vi får servert i to forskjellige versjoner – både med fullt akkompagnement og som en sårbar piano-versjon. Like vakkert som da Anita Skorgan og Jahn Teigen spilte "Adieu" i Grand Prix i 1982.

Tekstene som blir sunget på østlandsdialekt av en finnmarking, kan til tider bli litt banale og vanskelig å svelge. Det er merkelig hvor mye man kommer unna med hvis man synger engelsk isteden for norsk, så man kan ikke si at Cyaneed-jentene gjør det direkte enkelt for seg selv.

Men de redder det hele inn med mye trøkk og gode melodier. Bare man kommer over språkbarrieren så fungerer det godt som bare det! Hele ti av fjorten låter får over middels karakter, og det gjør at dette albumet blir en svært positiv opplevelse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Lalla Carlsen - Norges Revydronning

(Normann)

Dette er en av årets mest verdifulle plateutgivelser og et festbord for alle med interesse for norsk revy- og underholdningsliv.

Flere:

Diverse artister - Østfoldminner
M.I.A. - Maya