cover

Majesty Shredding

Superchunk

CD (2010) - One Four Seven Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Poppunk

Spor:
Digging For Something
My Gap Feels Weird
Rosemarie
Crossed Wires
Slow Drip
Fractures In Plaster
Learned To Surf
Winter Games
Rope Light
Hot Tubes
Everything At Once

Referanser:
Jawbox
Sunny Day Real Estate
Weezer
Far

Vis flere data

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Glad, gladere, gladest

Jeg er egentlig litt glad for at Superchunk forsvant etter Here’s To Shutting Up, men jeg er ekstremt mye mer glad for at de er tilbake.

Det var da besettelsen min for Matador herjet som verst at jeg først kom over de tidligste utgivelsene fra Superchunk. Det var til og med et sjeldent tilfelle av systematisk gjennomgang av en diskografi, hvor Slack Motherfucker fra den selvtitulerte debuten satte det første og vedvarende inntrykket. Ikke lenge etter, i 2001, slapp Superchunk den skuffende Here's To Shutting Up, det som skulle bli den siste skiva på lang, lang tid.

Før nå.

Tross at den forrige ikke imponerte har Superchunk opparbeidet seg en respekt som gjør at enhver utgivelse fra den kanten kommer til å sørge for kribling i magen. Det som er så utrolig deilig med Majesty Shredding er at den får kriblingen til å ta helt av. Majesty Shredding er rett og slett blant det beste Superchunk har laget.

Av betydning så kan egentlig dette albumcomebacket sammenlignes med da Dinosaur Jr. slapp Beyond i 2007. Det er ingen overdrivelse å si at Superchunk har vært minst like viktig og minst like essensielle når man skal ta temperaturen på tidsånden på nittitallet. Det er selvfølgelig skummelt når slike band skal finne sin plass et par tiår senere, men Superchunk greier det på elegant vis, og litt på samme måte som Beyond.

De hadde med andre ord garantert godt av "pausen" sin. Single og åpningskutt Digging For Something er blant bandets mest catchy låter, og er akkurat passe billig hva gjelder melodiøsitet og struktur til at man kan føle seg noen år yngre samtidig som man kan nyte den nostalgiske effekten av å høre på Superchunk.

Energien de kvesset ører med på nittitallet hadde åpenbart ikke noe med alder å gjøre. At vi kan takke Superchunks Mac McCaughan og Laura Ballance for ekstremt mye fint via deres Merge Records er selvsagt ikke uviktig for statusen disse menneskene har fått, men finfine plater som Superchunk, On The Mouth og No Pocky For Kitty er naturligvis enda viktigere i denne sammenhengen.

Majesty Shredding føyer seg inn i rekken av høyenergiske og gjennomført uimotståelige skiver fra Superchunk. Få band har prestert å omgjøre en slik punkaktig melodiøsitet med en så tiltalende og smånerdete indieestetikk. Få band lager skiver spekket med hits som dette i dag. Få band er som Superchunk, rett og slett. Når det er sagt så vil det ikke si at diskografien deres er plettfri. Langt ifra.

Skiver som Majesty Shredding er uansett grunn nok til å tilgi det meste av feilskjær. Det er til tider relativt billig, og det er basert på svært lett gjenkjennelig Superchunk, og likevel er det gjennomført på ubrydd vis og med lyrisk eleganse. Retningen som de tok mot slutten av nittitallet hvor de gikk litt bort fra den mer oppfuzzede poprocken har de heldigvis gått bort fra, selv om også en plate som Come Pick Me Up er strålende bevis på at de har evnen til å få slike ting til å fungere også.

Kanskje et band som Weezer burde gjemme seg bort en liten (lang) stund også før vi glemmer at de også lagde et par knallskiver på nittitallet? Superchunk gjør i alle fall alt riktig på Majesty Shredding – det er nøyaktig så bra som man kunne håpet på, pluss litt til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Broadway Project - The Vessel

(Memphis Industries)

Vinylens knitren, kjølige rytmers gyngen, smakfulle arrangementer. Sans + Sampling = Sant.

Flere:

Shining - Grindstone
Harmonica Sam - Rocker No.1