cover

Unreasonable Live

Laurent Garnier

DVD-Video (2002) - F Communications / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Techno / Elektro / House

Spor:
Downfall
Last Tribute From the 20th Century
Smart Move
Le Groove De Ta Mère
Greed
Communications From the Lab
Acid Eiffel
The Man With the Red Face
Crispy Bacon
Madness
Bonus:
The Sound of the Big Babou
The Man With the Red Face
Greed

Referanser:
Underworld
Hardfloor
St. Germain
Sven Väth
Mental Overdrive
Andrew Weatherall
I:Cube
Daft Punk
Stacey Pullen

Vis flere data

Se også:
The Cloud Making Machine - Laurent Garnier (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Fra 0-100 på 52 minutter.

Laurent Garnier med band tilfører ytterligere en dimensjon til allerede ypperlig musikk. En heftig musikalsk opplevelse.

52 minutter med Laurent Garnier live kan egentlig ikke gå galt. Rent musikalsk har han gjennom mange år vist å kunne levere superb techno med masser av sjel, og her får man en smakebit på hvordan det kan fortone seg i levende live. Konsertopptaket er fra l'Elysée Montmartre i Paris, i forbindelse med The Unreasonable Live Tour som fulgte platen Unreasonable Behaviour i 2000/2001. Garnier befinner seg dermed på hjemmebane foran et entusiastisk publikum, og leverer en konsert som svarer til høye de forventningene. Ihvertfall når det gjelder musikken.

Visuelt er det en ordinær konsertopplevelse til technoartister å være. Det er vel grenser for hvor mye show man er i stand til å bedrive når man står med huet nedi apparater, keyboards og datamaskiner, men blant andre Orbital og The Orb har tidligere fremvist spektakulære kunster med lyseffekter og grafikk. Garnier nøyer seg med å skjære et par grimaser, i tillegg til å gå bort og tafse på utstyret til sin kamerat på andre siden av scenen. Ellers kommer danserne innom en gang i blant, og herr saksofonist får rampelyset alene når han inntar plassen sin. Noe er det allikevel å glede seg over, for lyssettingen og grafikken er til enhver tid overbevisende tilpasset de forskjellige stemninger i musikken. I tillegg er det livlige glimt av dansende publikummere mens rytmene gradvis tar seg opp og musikken godgjør seg. For det er musikken som står i fokus på denne konserten, og hvilken musikk man får gleden av å høre!

Gjennomgående for hele konserten er en ledig og til tider jazz-aktig improvisasjon, med fløyte, saksofon og orgel, over Garniers velkjente og gode house- og technolåter.

Intro-stykkene Downfall og Last tribute.. varmer opp publikum med ambiente og forventningsfulle toner, mens to hvitkledde dansere bidrar til å visualisere stemningen. En enslig fløyte akkompagnerer elektronikken, sammen med en stemme som repeterer hvor Garnier har sine musikalske røtter: "New York, Detroit, Chicago”. Til akkurat passe tid trommes det igang et funky stykke techno, i form av låta Smart Move, som for anledningen har lagt på seg orgelsoloer med svært heldig resultat.
Så tar Garnier med Le Groove De Ta Mère en snartur tilbake til acid-huset, via Detroit, og dermed er publikum også klare for fest. En stillestående og litt ond Greed jekker det hele ned, og så begynner man forfra igjen med den avventende og nedtonede Communications from the Lab. Herfra og ut går det bare en vei, nemlig rett til himmels!

Fra den monumentale Acid Eiffel, denne gangen med hval-sang og saksofon som tilbehør, til Madness som runder av konserten i et inferno av hard og oppjaget repetitiv techno, får man testet rytmesansen til fulle. Innimellom dette gjøres det også plass til en ultra-funky versjon av kanonlåta The Man With the Red Face, og den metalliske og bass-boblende Crispy Bacon.

Konserten er i sin helhet en fryd for øret, og låtene i live-drakt er varmere, gladere og mer komplekse enn på plate. De visuelt orienterte får også kose seg med tre halvkomiske bonusvideoer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Thule - Liquid (Rock and Roll Dream)

()

Er progga spacerock fra Honningsvåg blant årets mest spennende utgivelser?

Flere:

Turboneger - Scandinavian Leather
Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948