cover

Bombe

Bøyen Beng

CD (2004)

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk

Spor:
Lalalala (Late Som Ingenting)
Speller
Bombe
Åra Som Går
Barn av Morjord
Bryst, Melk og Blod
2andresteder
Svart Gull/Svart Jævel
Onkel Medisin
Günner

Referanser:
Jungle Medics
Stengte Dører
Life... But How to Live It

Vis flere data

Se også:
Perle - Bøyen Beng (2010)

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Alt for alt til alle

'Spilles så høyt at naboene blir rare i hodet!'

Som husband for Blitz må Bøyen Beng sies å skape soundtracket for de tapte saker. Platene deres er en slags post-punk Jan Erik Vold-rock der "saka" er overordnet det musikalske, selv om bandet slett ikke lyder verst. Lydbildet på Bombe er særs velfristert og mye pønka er det egentlig ikke. Noen pønkeriff og melodiganger som er blitt genretypiske standardingredienser høres riktignok her og der, men det er Starbo på fela som "stæler" hele showet.

Ellers er det jo budskapet som teller. Plata er reint glidemiddel for ei kriserammet venstreside med sterkt behov for styrkning og bekreftelse av et krakelerende virkelighetsbilde der klassefiendene vinner slag på slag. Tekstene opererer innenfor et småparanoid paradigme der det er "dem mot oss" - og den større analysen uteblir. Det er ikke greit å tilhøre overbygningen men søke tilflukt i basis. Å beskylde noen for politisk korrekthet på Bombe blir som å anklage Kjell Magne Bondevik for å være Jesus-apologet. Her snakker vi ikke låtliste, men saksliste. Lytting til Bøyen Beng er et lutrende bad i konsesusholdninger på linje med daglig lesning av Klassekampen. Vi snakker med andre ord om funksjonsmusikk framfor alt. Subjektet i tekstene er det store vi, en etterhvert nokså uklar imaginær størrelse som drevet på ml-mental naturgass stadig er blitzernes beste påskudd. Dette vi'et representerer de dyder og holdninger som gjør de sekteriske retninger på venstresida like marginale og retthaverske som hvilken som helst annen menighet. Beklager, jeg bare må si det. Og for å gjøre det klart: Undertegnede kaster selv sin stemme til et marginalt parti på venstresida.

Som nevnt er Bøyen Bengs Bombe en velspilt en - og den bør gå rett hjem i målgruppa.

comments powered by Disqus

 O.E.
2005-04-22Hva er galt med politisk rock?

Interessant anmeldelse. Men det er en ting jeg reagerer på: Hvorfor i
##!!## blir politisk rock alltid mistenkeliggjort? Hvorfor er det per definisjon feil når artister gjør andre ting enn å fortelle om "dype" eksistensielle kvaler og hjerte/smerte?

Det kryr av artister som bruker tiden på å fortelle om kjærlighetsproblemer, kroppsproblemer, sex, fest, dop mm. Noen av disse gjør det på en bra måte. Andre gjør det på en dårlig måte. Men av disse artistene forventes det alltid mindre enn av artister som har et politisk eller religiøst budskap! Hvis man skriver en dårlig sangtekst om kjærlighet, er det helt okay. Men hvis man derimot skriver en dårlig sangtekst om politikk, er det ikke okay. Skal man skrive om politikk og samfunn må det gjøres så fordømt subtilt, kunstnerisk og avansert. Ikke at det er galt å skrive gode tekster. Slett ikke. Men det er problematisk at det kreves mer av politisk engasjerte mennesker enn av mennesker som bare vil fortelle om mislykkede kjærlighetseskapader.

Jeg har ikke hørt platen til Bøyen Beng, og kan ikke ta stilling til den musikalske kvaliteten. Men de som liker musikken og misliker budskapet, kan vel bare tenke seg at det ikke handler om politikk men om fyllekuler og tilfeldig sex. Så blir det kanskje bedre?

Pearly Cat
2005-04-25Hør på humoren i Bøyen Beng!

Bøyen Beng har ikke bare meningers mot, men også lun humor og smittende livskraft! Ikke gjør som anmelderen som overintellektualiserer det, la deg heller rive med av drivet til Bøyen Beng!!! Anbefales

the fucking lange
2005-10-07jøsss...

...her går vi hen og lager et konseptuelt album om dop, våpen og puling i gatene, bare på pur faen, også får vi denne typen respons...? om bjørn hovde kjeder seg ihjæl, tror jeg ikke han kan laste noen andre enn seg selv for det. opp med humøret! det er en grusom og nådeløs verden, det er bare for dumt å snyte seg selv (og andre) for gode opplevelser på denne måten.
lytt til pearly cat's gode råd, livet er for kort til å la være!

Pisse Nisse
2005-10-11enig

Enig me føkking lange.
Husær jæ så bøyenbeng under en demo i 68``, åh gå du hjem mann. Sløye kærer. Dop å pulings er jo like aktuelt den dag i dag snart 30 år etter.
Fåkk stræitingene assss.

Siste anmeldelser

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo