cover

Heavier Things

John Mayer

CD (2003) - Aware / Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Voksenpop

Spor:
Clarity
Bigger Than My Body
Something's Missing
New Deep
Come Back to Bed
Home Life
Split Screen Sadness
Daughters
Only Heart
Wheel

Referanser:
Sting
Dave Matthews Band

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Svigermors drøm

Superstjerne som fremstår som forutsigbar, anonym og irriterende kjedelig.

Unge John Mayer ble superstjerne i USA etter at han slapp debuten Room For Squares i 2001. I en alder av 23 år ble han opphauset som en av de beste og mest lovende singer-songwriters. Likheten mellom Mayer og en annen amerikansk superstjerne, Dave Matthews, er slående. De har en sound som er omtrent den samme, i tillegg til at stemmene også er meget like. Sånn sett er det ikke noen stor overraskelse at Mayer ble så populær. Det er heller ikke noen større overraskelse at Mayer ikke har blitt så populær i Europa. Dave Matthews har heller aldri slått helt gjennom her på kontinentet.

Hovedforskjellen mellom John Mayer og Dave Matthews er at Dave Matthews er betydelig mer spenstig og eksperimentell. Det første som slår meg når jeg hører denne andreplata til Mayer, er hvor usannsynlig forutsigbare og firkantet låtene hans kan være. Kort sagt kjedelig, altså. John Mayer fremstår først og fremst som svigermors drøm, og det gjenspeiles i alle aspekter av musikken hans.

Dette er på langt nær godt nok, og når Room For Squares ikke gjorde at vi fikk øynene opp for Mayer, kommer ikke Heavier Things til å gjøre det heller. Denne plata virker totalt blottet for nerve og inspirasjon. Heavier Things er like forglemmelig som en statist i en film.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Diverse artister - St. Thomas

(Racing Junior)

Enestående, varm og rørende. St. Thomas hylles ett år etter sin bortgang og tidenes fineste norske musikkboks er et faktum.

Flere:

Joe Henry - Tiny Voices
Diverse artister - John Barleycorn Reborn – Dark Britannica