cover

Hands Up!

Two Dollar Pistols

CD (2004) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Country

Stiler:
Countryrock / Country & western

Spor:
Too Bad That You're Gone
Runnin' With The Fools
There Goes My Baby
Without Goodbye
Hands Up!
Lonley All ALone
Don't Start Me Wonderin'
How's Life (On Top Of The World)
It Doesn't Matter Much To Me
Like You Did
It's All Fun And Games ('Til Someone Breaks A Heart)

Referanser:
Chris Isaak
BR5-49
The Mavericks

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Stetson twang

Cowboybootsa sitter godt på føttene og hatten er festet stødig over panneluggen.

Two Dollar Pistols har her og der blitt omtalt som alternativ country. Dette stemmer ærlig talt ikke. Kvartetten fra North Carolina ligger et sted mellom streit country og countryrock. De er både glattere og mer tradisjonelle enn de fleste banda som dukket opp i no depression-bølgen på 90-tallet. Vokalist og låtskriver John Howie, Jr ligger nærmere en litt rufsete utgave av Chris Isaak.

Selv om Two Dollar Pistols er et noe mer forsiktig band enn navnet tilsier, blir det ikke helt tamt. Iblant får man stifte bekjenskap med låter som fører tankene mot hestemøkk og Stetson. Stort sett er det likevel myke låter og glidende gitarlyder som regjerer på Hands Up! Skiva er som nevnt tradisjonell og litt gammeldags, uten at det trekker ned.

Hands Up! er langt fra den mest spennende countryskiva du kan få fingrene i, men en trygg og grei utgivelse. Den er neppe i stand til å utløse de helt store følelsesmessige utbrudda hos lytteren. There Goes My Baby kan vel kanskje benyttes som danselåt for nyforelskede kugutter og kujenter. Her og der dukker det opp fengende og bittersøte godbiter. Tittellåta og It Doesn't Matter Much To Me er to slike countryrockere som det ryker litt av.

Bandet skriver stødige låter, som de framfører i behagelig stil. Hands Up! er ikke så actionfylt som tittelen. Det er ei slik skive som kan luske rolig i bakgrunnen når man har mye å tenke på. Det er nemlig få friske fraspark her. Tempoet kjøres riktignok opp i et par låter. Hovedsaklig er det formiddagscountry uten den helt store variasjonen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Silverchair - Diorama

(Atlantic)

Silverchair leverer en meget voksen og mangefasettert fargeklatt.

Flere:

Robert Plant & Alison Krauss - Raising Sand
Windir - Valfar, Ein Windir