cover

So Far Behind That We're Ahead

The Heretics

CD-EP (2008) - Roadkill

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Rhythm & blues / Rock'n'Roll / Bluesrock

Spor:
Soul Rebel Party
Still Can't Find Our Way Home
Dipper Boy
Baby Don't Worry
Wild Mercury Sound

Referanser:
Pretty Things
The Who
The Yardbirds
The Maharajas
The Hives
The Kinks

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Akseptabel debut

Debutanter med garasjerock og rhythm & blues i blodet blir en kopi av de andre kopiene.

The Heretics har en herlig ungdommelig energi over seg når de presenterer sine første lydspor på plate. Det har blitt plass til fem spor på EPen So Far Behind That We're Ahead, som alle viser at bandet har noe for seg.

Bergenskvintetten har holdt på siden 2005. Men de har reist helt tilbake til 60-tallets London, hvor de opplever rå, skitten og støyete rhythm & blues på rockeklubbene. Blandet med litt 70-tallets pubrock (som igjen var svært så inspirert av 60-tallet) så blir The Heretics litt kopi av alle de andre kopiene. Det gjør ingen verdens ting så lenge gjengen oser av spilleglede og har melodier som svinger.

Vokalen til låtskriver Hallvard Mildestveit er akkurat sånn passe halvsur som veies opp med rå kraft og styrke. Resten av bandet skrangler og hamrer i vei på strenger, trommeskinn og tangenter slik at man får følelsen av å være i et mørkt lokale, ja i en rockeklubb i London. De kan alle triksene for å få det til og låte skittent og upolert.

Låtene holder jevnt over god standard, og særlig Baby Don't Worry er en artig liten sak der orgelet er helt identisk med remiksen av U2's Even Better Than the Real Thing. Bedre eller dårligere? Ja, det avhenger om man har er i 60-talls modus pyntet med mod-dressen eller i 90-talls modus med altfor stor blomstrete skjorte.

Summen av de underkant av 20 minuttene er et helt OK debut. So Far Behind That We're Ahead er verken veldig imponerende eller begredelig. Litt over midten er vel et greit sted å plassere bandet - og der er så mange andre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kid Loco - Kill Your Darlings

(Royal Belleville Music)

En forskrudd rundreise i selskap med dampende halliker, horer og annet pakk.

Flere:

Ghostface Killah - Bulletproof Wallets
Le Corbeau - Moth on the Headlight