cover

Electric Tongue

Oil

CD-EP (2003) - Coalition

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardcore / Indierock

Spor:
Electric Tongue
Autonomous
Modern Record Time
Monolith
Scrape

Referanser:
At the Drive-In
DeadStoolPigeon

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Noen dråper olje

Kort hilsen fra nederlandsk gjeng med et ønske om å spille moderne hardcore.

Jeg veit ikke allverden om nederlandsk hardcore, men sitter likevel med et eksemplar av Oils nye EP Electric Tongue i hendene. Den består av søtten minutter med hardcore-inspirert indierock, og dette er kanskje ikke det letteste bandet å få taket på. De er aggressive og trøkker iblant til alt de makter. Likevel forsøker de å fremheve låtene ved å holde litt igjen på øset. Oil skal visstnok tidligere ha vært inspirert av DC-hardcore, men ønsker nå å blande ut dette med nyere ting.

Fire av låtene på Electric Tongue skrevet av bandet selv. Låt nummer fem er en cover av det for meg ukjente DeadStoolPigeon. Bandet pumper ut musikken støtvis. Det låter hardt og litt spastisk. Gitarene virrer rundt som hyperaktive småbarn, mens vokalisten er tradisjonelt hardcore-forbanna, sjøl om han prøver å synge. Bassen ligger brummende i bånn mellom utfallene fra de andre. Bruk av et hylende orgel på slutten av Autonomous låter fett, men altfor kort. Gjerne mer slikt i framtida.

En kort EP er en passe dose av dette bandet. Innholdet er en forsmak på det kommende andrealbumet. Ingen av låtene markerer seg, og de låter ikke så spennende som de antagelig ønsker å gjøre. Dette er sinna-indie på det jevne. De har visstnok et ønske om å låte moderne, noe de i og for seg får til.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Philip Kane - Time: Gentlemen

(Corrupt)

Ein mystisk herre frå London, med stor stemme, poetisk brodd og fertile tonar.

Flere:

Shining - Blackjazz
Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon