cover

Invisible Ones

Orenda Fink

CD (2005) - Saddle Creek / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Drømmepop / Indiepop / Sadcore

Spor:
Leave It All
Invisible Ones Guard the Gate
Bloodline
Blind Asylum
Les Invisibles
Miracle Worker
No Evolution
Dirty South
Easter Island
Animal

Referanser:
Azure Ray
Now It's Overhead
Bright Eyes
The Faint
Rilo Kiley
Maria Taylor

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Usynlig

Ikke spesielt vellykket soledebut fra Azure Ray-halvdel, som sannsynligvis ikke kommer til å bli spesielt synlig i årets platehøst.

Orenda Fink er til vanlig medlem av bandet Azure Ray. Der finner vi også Maria Taylor, som omtrent samtidig med sin samarbeidspartners solodebut, er aktuell med sin egen plate 11:11 og sang en del på årets to skiver med Bright Eyes. I tillegg har Taylor og Fink bandprosjektet Now It's Overhead sammen. Azure Rays plater produseres av Eric Backman, som har sitt eget Crooked Fingers. Crooked Fingers var i sommer på en liten norgesturné med Richard Buckner. Slik kunne vi fortsatt lenge. Poenget er at selv om ting er større i Amerika, så kjenner de fleste undergrunnsmusikere hverandre der også. Det kan trekkes linker i det uendelige. Tendensen at nesten ingen musikere har kun ett band eller prosjekt har spredt seg til Norge de siste årene, men slik har det altså vært i USA lenge.

Allerede på åpningssporet Leave It All hører man at Orenda Fink er en av to kvinner i Athens-duoen. En svevende og drømmende poplåt med en svært henført og levende kvinnerøst i front. Både Taylor og Fink virker engasjerte, og de mener virkelig det de synger.

Likevel er ikke Finks plate like engasjerende og vakker som musikken til bandet hun til daglig er en del av. Azure Rays nyeste plate Hold On Love er full av besnærende og vakre melodier som vokser og vokser. Alene fremstår Orenda Fink rett og slett ikke like flink. Riktignok finnes det også unntak. Åpningssporet er nevnt, i tillegg er både Invisible Ones Guard the Gate og Miracle Worker låter som muligens kunne passert Azure Ray-nåløyet. Men da dessverre som de svakeste låtene på en eventuell plate.

Jeg velger meg heller Maria Taylor. Og gleder meg til neste Azure Ray-plate.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Kvelertak - Kvelertak

(Indie)

En sjangerfornektende og sviende bra debut. Det skulle ikke overraske meg om man hadde kommet til bevisstheten med blåmerker rundt halsen.

Flere:

The Orb - Bicycles & Tricycles
Portishead - Third