cover

Wunderbra!

Appleton & Treu

CD (2003) - Crippled Dick Hot Wax / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Elektronisk

Stiler:
Elektronika / Elektropop / Eksperimentell elektronika

Spor:
Camp Dartmouth
I Like You
Você Cafeteria Comigo
Eight Pounds Of Muscles
Coffee & Cream
Miranda Moon
Nearly Human
Screen Test
Sweet Mem'ries
A Stone On My Heart
You Never
Soft Landing Denied

Referanser:
Dauerfisch

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Youth vs. Wisdom

Amerikansk elektro-akustikk møter tysk popestetikk uten at nyskapning fødes som resultat.

Man kan saktens stusse over samarbeidet mellom Jon Appleton og Achim Treu som manifesterer seg på albumet Wunderbra!. Appleton, den aldrende professoren, har tatt Treu, den lovende studenten, til sitt bryst og sammen produserer de elektronisk musikk i skjæringspunktet mellom elektro-akustikk og populærkulturell techno. Resultatet er en besynderlig blanding av elektroniske rytmer, ispedd vokalsamples og digitale effekter som aldri makter å engasjere.

Appleton har sin bakgrunn fra det akademiske elektro-akustiske miljøet i USA og er professor ved Dartmouth College i New Hampshire. Han har et utall utgivelser bak seg og var sogar med på å utvikle tangentinstrumentet Synclavier. Achim Treu (også kjent som Künstler Treu) var tidligere medlem av gruppa Dauerfisch som produserte elektronisk popmusikk i Berlin på slutten av 80-tallet.

På Wunderbra! møtes Appletons eksperimenterende impulser og Treus pop-preferanser i en kakafoni av snurrige samples og rytmestrukturer. Wunderbra! er på ingen måte et album som det elektro-akustiske miljøet vil nærme seg, men det vil nok fascinere et søkende elektronikapublikum med preferanser i retning av popestetikk.

Ballet starter med den snurrige Camp Dartmouth hvor elektroniske impulser får besøk fra diverse rytmeinstrumenter, og danner en gjentagende marsj i utakt. En krevende innledning, som gir et korrekt inntrykk av den øvrige helheten. Riktignok finnes det klare trekk i retning av mer normativ chillout og café-pop, først og fremst på låtene Você Cafetaria Comigo og Coffee & Cream, men mye av albumet består i sample- og rytmeutprøvinger. I Like You er et godt eksempel på albumets gjennomgående trekk, hvor den kvinnelige vokalsamplingen formidler låttittelen over et lydspor dominert av gjentagende rytmer og digitale effekter.

Og slik utvikler albumet seg - i det ene øyeblikket fylles øret av soniske eksperimenter for så å svøpes i den alminneligste stemningsmusikk. Ingen av delene fremstår som spesielt nyskapende eller interessante, og det kan nok tenkes at både Appleton og Treu har gjort sterkere saker på plate før møtet på Wunderbra!.

Man kunne sagtens håpe at en kapasitet som Appleton ville bringe med seg noe nytt til Treus traurige elektropop, men på Wunderbra! er det tydelig at den gamle er forledet av ungdommens skjønnhet og håpet om fornyet aktualitet. Albumet leverer nemlig lite av interesse for dagens elektronikapublikum.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Björk - Greatest Hits

(One Little Indian)

Björk slår et heftig slag for fred, frihet, demokrati, omsorg og nytelse.

Flere:

New Order - Retro
Fleet Foxes - Helplessness Blues