cover

Billy B

Dear

CD (2003) - Billy B Records / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Poprock / Gitarpop / Indiepop / Collegerock / Softrock

Spor:
Take It Slow
Doing The Dime
Can't Stop
She Rolls
Hush Now
Don't Turn The Lights On
Whatever
Bullets
Slip Away
Don't Do It
Billy Blondelle
Looking Over Your Shoulder

Referanser:
D.A.D.
Marc Bolan
Phoenix
Brendan Benson

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Dansk trivsel

Variert poprock fra mannen som ellers dunker rytmer i D.A.D.

Jeg har alltid sett på dansker som et trivelig folk og Danmark som et trivelig land. Derfor setter jeg pris på å, for en gangs skyld, stifte bekjentskap med et dansk band jeg oppfatter som nettopp trivelig. Denne CDen er verken preget av arty sutring, mørk bakgaterock eller overdreven hipphet.

Laust Sonne har de siste åra spilt trommer i D.A.D., i tillegg til å holde liv i sitt eget prosjekt, kalt Dear. Dette er Dears andre album. Dear er litt lysere og lettere enn en del av de andre danske som popper opp for tida. Innholdet er en behagelig blanding av softrock, indie og noe mer rocka varianter. Laust Sonne gjør alt med overbevisning og følelse. Her er det mange gamle triks i relativt ny innpakning. I blant går han i vel opptråkka spor, men uten at det blir provoserende.

Billy B. er et variert og tidvis morsomt album. Ikke alle låtene er perler og ikke alle er like spennende. Dette hindrer deg ikke fra å ville høre Billy B. om igjen. Doing The Dime har et slags Brendan Bensonsk popbehag ved seg. Don't Turn The Lights On minner litt om Phoenix. Et par av de roligere låtene blir litt for slappe og trekker totalinntrykket et hakk ned. Rock'n'roll-forsøka i Can't Stop, Bill Blondelle og Don't Do It fungerer greit. Sistnevnte kan minne litt om et White Stripes-rip off.

Dear kan nok bli enda mer spennende når de i større grad har funnet sin egen stemme. Låtskrivertalent og popteft er allerede på plass. Fortsetter dette i riktig retning må kanskje D.A.D. på trommisjakt igjen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Bob Dylan - Modern Times

(Columbia)

Dylans 44. studioalbum er et lekent møte med musikkhistorien og et apokalyptisk møte med de moderne mennesker.

Flere:

Nas - Street's Disciple
American Suitcase - Summerman