cover

Time is Just The Same

Isobel Campbell

CD-EP (2004) - Snowstorm / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Akustisk jazz / Bossanova / Cinematisk

Spor:
Time is Just the Same
Why Does My Head Hurt So?
Bordello Queen
Bang Bang
The Breeze Whispered Your Name (Pt. 2)
Argomenti
Time is Just the Same (Video)

Referanser:
Belle & Sebastian
Tom Waits
Stina Nordenstam

Vis flere data

Se også:
Amorino - Isobel Campbell (2003)
Amorino - Isobel Campbell (2003)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


McVår i luften

En vårlig hilsen som bærer i seg mer av en konfirmasjon enn en dåp.

Da jeg hørte gjennom Isobel Campbells solo-langspiller Amorino senhøstes i fjor, var det med en umiskjennelig bismak av vår i kjeftamentet. Vel, nå er den ekte våren her, og tilsynelatende bare for å minne oss om at dette er Campbells årstid, dukker dette lille interludiet av en EP opp for å gi oss fornemmelsen av sol mot vinterblek hud.

Nå har imidlertid våren 2004 så langt vært en temmelig solrik affære, og selv om det ikke skal bli mitt hovedargument gir det en liten følelse av at denne EPen er bittelitt overflødig. Etter min forståelse er utgivelsen noe av et appendix til fjorårets langspiller. Ved å legge tittelvekt på den duse og Belle & Sebastian-aktige popduetten med Eugene Kelly fra Amorino, forteller vel Campbell at dette først og fremst er dveling fremfor en smakebit på veien videre. Dette understrekes raskt ved at hun deretter inkluderer en vokalbelagt versjon av instrumentalen Why Does My Head Hurt So? (ja, det er Mark Lanegan fra Screaming Trees vi hører her) til låtrekka. Jeg kommenterte instrumentalen som noe retningsløs, men likevel stemningsbærende i helheten i omtalen av Amorino. Jeg kan dessverre ikke si at jeg føler det samme her, dette virker mest båret fram av hyggelig mellommenneskelig samvær enn kreativ energi mellom Campbell og Lanegan.

Det samme gjelder den alternative, mer neddempede versjonen av den lekre The Breeze Whispered Your Name: Det føres lite nytt til Cambells musikalske pallett, men den undergraver på ingen måte hennes talent for å gjenoppføre 60-tallets pastorale popkomposisjon. Da er faktisk Bordello Queen hakket mer repertoarutvidende. Campbell har allerede bevist at hun behersker jazz-cool, men her tar hun det hakket lenger ut i Tom Waits-land, komplett med et sleaze-lyrisk scenario, dumpt rytmekomp og New Orleans-gefühl i trompetstikkene. Campbells coole gemytt pakkes inn i en annen drakt i den påfølgende coverversjonen av Sonny Bonos Bang Bang, her i et arrangement som ville sklidd inn i David Lynch-filmer som Blue Velvet, Wild at Heart og Mulholland Drive.

Med en coverversjon av Ennio Morricones Argomenti (best kjent i Astrud Gilbertos vokale drakt), fullbyrder Campbell på mange måter sitt musikalske manifest. Her skinner hennes fascinasjon for såvel bossanova som de cineastiske ladningene i musikken tydelig igjennom, samtidig som den vevre stemmen, med sine sure feilskjær, forteller at sporet er fanget i en livesetting mot et lyttende publikum. Et naturlig klimaks for denne lille utgivelsen, men for deg som besitter er PC eller Mac er det også muligheter for å kikke innom videoen til tittelkuttet. Den skildrer "naturligvis" en vandring gjennom vårgrønne engelske hagelandskaper, og er skutt undereksponert for å hente fram den døsige stemningen fra gamle 8mm kameraer. I seg nok en bekreftelse på at dette først og fremst er en håndsrekning til gamle fans framfor nye. Eventuelle nye lesere/lyttere oppfordres imidlertid fremdeles til å hente inn fjorårets Amorino, der du får Campbell i et behagelig og mer kledelig panoramaformat.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Espers - Espers II

(Drag City)

Årets vakreste plate? Tatt opp på en bølgende eng ved Stonehenge, innspilt på et grønt løvblad og fremført av seks druider på sopptur.

Flere:

Devendra Banhart - Cripple Crow
Jonas Kullhammar Quartet - Plays Loud For The People