cover

Kollaps Tradixionales

A Silver Mt. Zion

CD (2010) - Constellation / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Post-rock / Alternativ / Instrumental / Prog / Ambient

Spor:
There Is a Light
I Built Myself a Metal Bird
I Fed My Metal Bird the Wings of Other Metal Birds
Kollapz Tradixional (Thee Olde Dirty Flag)
Collapse Traditional (For Darling)
Kollaps Tradicional (Bury 3 Dynamos)
'Piphany Rambler

Referanser:
Godspeed You Black Emperor!
Set Fire to Flames
Esmerine
Hanged Up

Vis flere data

Se også:
'This Is Our Punk-Rock', Thee Rusted Satellites Gather + Sing - A Silver Mt. Zion (2003)
Pretty Little Lightning Paw - A Silver Mt. Zion (2004)
Horses in the Sky - A Silver Mt. Zion (2005)
13 Blues for Thirteen Moons - A Silver Mt. Zion (2008)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Kaotisk stillhet er en dyd

Ikke helt Pink Floyd. Men nesten. Kollaps Tradixionales er en pretensiøs reise fra post-rock til prog-rock.

Med medlemmer fra Godspeed You! Black Emperor, reiser Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra, (kan også staves A Silver Mt. Zion, tidligere Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra and Tra-La-La Band) et pretensiøst verk av en skive, og det levner ingen tvil om at de vil heise flagget helt til topps denne gangen.

Det foregående albumet til det canadiske instrumental-elskende bandet, 13 Blues for Thirteen Moons (2008) bar preg av å famle i blinde, og med låten 1,000,000 Died to Make This Sound som lå tydelig å vippet mellom sjangerne post-rock og prog-rock, framkalte dette stor forvirring. Hvor var det Thee Silver Mt. Zion ville hen?

Det er ikke sikkert de vet det selv engang, men nå føler i hvert fall jeg at de har gjort det litt klarere. Lange låter - men allikevel ikke for lange, sterk vokal, og gitarspill som selv David Gilmour kan være stolt over, gjør Kollaps Tradixionales til et sammensatt stykke prog-graut.

Fra fingertuppene til tåspissene; den seige begynnelsen på There Is a Light, den eksperimentelle lydføringen på I Built Myself a Metal Bird, til den grandiose avslutningen vi får servert på ‘Piphany Rambler, beviser bandets forvandling sjangermessig. Så utrolig likt Thee Silver Mt. Zion, men allikevel så ulikt.

Som alltid, så kreves det mye av lytteren. Mange har et elsk/hat-forhold til Zion, og Kollaps Tradixionales er definitivt en skive du enten trykker til ditt bryst, eller slenger bort i nærmeste roteskuff. Kjernen er helt klart en heftig eksperimentering, og ikke minst bærer den preg av støybandet Sonic Youth, og den tidlige eksperimenteringen til Pink Floyd.

Alt henger fint sammen, og den tunge prog-rocken blir forent med et flott fiolin-arrangement. Om ikke annet, er Kollaps Tradixionales en vel overstått reise fra den langdryge post-rocken, til den omfattende sjangeren prog-rock. Thee Silver Mt. Zion er overhodet ikke Pink Floyd, men de er godt på vei – og det er heller ikke godt å si om neste utgivelse blir en The Dark Side of The Moon, eller om de tar en helt ny og uventet retning. Pretensiøse er de i hvert fall, og fint er det.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Os Mutantes - Mutantes ao Vivo: Barbican Theatre, Londres 2006

(Luaka Bop / V2)

Viva Mutantes! Fantastisk gjenforeningskonsert, festet til tape og film.

Flere:

Espers - Espers II
Band of Horses - Everything All the Time