cover

Red Room Stories

Andi Almqvist

CD (2008) - Rootsy / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Singer/songwriter / Swamp blues

Spor:
Low-Dive Jenny
Red Room
Katzenjammer
Midnight
I Was Not to You What You Were to Me
Mother Nature
Jezebel
Confession
Purple Brno Snow
Sour Grapes
Vampire Fangs

Referanser:
Nick Cave
Tom Waits
16 Horsepower

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Stemmen fra Sverige

Andrealbumet til Andi Almqvist er en ferd gjennom død, dop og ulykkelig kjærlighet. Gjennom toner og ord har det blitt et solid verk.

Det er noe mørkt over Andi Almqvists andre album. Fra å være svært så bluesorientert på debuten fra 2005, har han fått større bredde, men allikevel med en bluesfølelse som en rød tråd. Det virker som han er på søk etter flere musikalske sjangere som faller han rett i hjertet. Almqvist ble født i Wien med svensk far og en cellospillende østerriksk mor. Nettopp cello og fioliner preger også dette albumet.

Han vokste opp i Malmö, men har i oppveksten bodd stort sett over hele verden. Tidligere har han spilt i flere band som har vært inspirert av artister som Pixies, Nirvana, 16 Horsepower og musikalske poeter som Tom Waits, Nick Cave og Bob Dylan. Alle disse artistene kan man nå se, i både stor og liten grad, har gitt seg utslag i det nye albumet.

Åpningen er fantastisk strålende med balladen Low Dive Jenny der han synger om Jenny som tok knekken på hele nærmeste slekta. Gitaren skjærer elegant og en enkel tung strykekvartett skinner gjennom.

Det varierer mellom det søte til det brutale på Red Room Stories. I de "søte og snille" balladene som I Was Not to You What You Were to Me erklærer han sitt fall med det å kunne holde på den store kjærligheten, men sørgmodig innser han nå at han savner henne. Melodien er nesten som en vuggevise.

Det mest brutale oppnås i Mother Nature der introen er en typisk Pixies bassgang, et tungt orgel komper melodien videre og med et refreng som lyder "Mother nature is a cruel bitch, baby". Hardt og brutalt.

Som hans nesten musikalske bror, Nick Cave, bidrar det religiøse også i Almqvists verden, som når han i Sour Grapes synger There will be a fire. There will be a mud. And smoke will cover this land. The sun will be switched off and the moon start bleeding. When the day of judgement comes.

Andi Almqvist er singer/songwriter med et stort potensial. Det er den sterke, nesten whisky-stemmen hans som bærer albumet. Et album der han har skrevet alt selv. Låtene på Red Room Stories er kraftfulle og såre med sterke tekster. Arrangementene er til det aller enkleste med kassegitar og stemme, til det nærmest halvpompøse - vakkert med ypperlig produksjon.

Det virker som Andi Almqvist er på søken etter å finne sin egen vei, med andre ord kan dette sees som en naturlig videreutvikling i hans karrierre, og jeg gleder meg til neste utgivelse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Ed Harcourt - From Every Sphere

(Heavenly)

I'm aware that I'm speaking but the words come out wrong, So I'll put it across in a simple song.

Flere:

Father John Misty - I Love You, Honeybear
Giant Sand - proVISIONS