cover

Posthuman

VOID (uk)

CD (2003) - Nocturnal Art / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Industriell metall / Elektronika

Spor:
Cypher
Neutron Flux
Pathogen Bombshell
Syndrome
Future Horror Aura
Sulphur Horror Sickness
Zero Signal Pattern
Posthuman

Referanser:
Dødheimsgard (DHG)

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Framtidens skrekk-aura!

Endelig! Her har du noe som kan/kunne ha blitt en skikkelig godbit innen Post-black-metallen.

Det britiske tomanns-prosjektet VOID er et band jeg har hørt mye om, men likevel ikke hørt noe særlig av. På nettsidene deres har det ligget et par spor fra den siste demoen til nedlasting for allmennheten. Det tok tre demoer fra starten i 1999 til bandet i fjor ble signet på norske Nocturnal Art Productions. Etter første gjennomhøring av Posthuman var undertegnede solgt, selv om dette er musikk som man ikke begriper så lett.

VOID spiller en form for industriell, skitten, post-black-metal. Referansen til DHG (Dødheimsgard) er ikke til å skyve under en stol, med VOID skal likevel få skryt for å ha litt egenart. Plata er full av de gode gamle akkord-setningene som man stort sett bare finner i svartmetallen. Emperor-aktige gitarriff i skjønn forening med grim vokal og "snakking", pent pakket inn i et svært teppe med elektronikk og samples - slik kan du forklare Posthuman på en lettvint måte.

Produksjonen på skiva er ujevn, men jevnt over ganske dårlig. Den høres ut som om du spiller den gjennom de sprengte høyttalerne på turnebussen, uansett hvilket anlegg du hører den gjennom. Det er godt mulig at det skal være sånn, da den skitne lyden får bandet til å fremstå mer... skittent. Personlig skulle jeg gjerne hatt en renere produksjon å lytte til, så plata mister poeng der.

Selv om dette bandet på papiret ikke er my bag of chips, skaper Posthuman en uhyggelig ond og kald stemning som jeg ikke har hørt på flere år. Hvis du er blant de som klarer å høre på andre ting en lavbudsjetts black-metal, bør du gi Posthuman en sjanse. Anbefales!

comments powered by Disqus

 Artikler, nyheter


Ekstranummer #61: Nostalgi i slengbuksas tidsalder: Den norske retrobølgen på 70-tallet, Del 5

Filmindustrien befant seg i syttiåra i ei hard klemme. Skulle den satse på tidsriktig sosial ’relevans’ eller peise på med det den alltid har vært best på, pur eskapisme? Svaret, og de store pengene, lå i en mellomløsning: Tidstilpasset og trendriden

Podium

Hovedsiden / Siste:

Til Vigdis av Jan Garbarek
06.04.14 - 17:56

Indie band i Oslo søker trom...
23.03.14 - 15:52

Bassist sökes till osloband
17.03.14 - 22:40

> Registrer deg som forumbruker her.

Feedback


Jeg Vil Hjem Til Menneskene - Susanna Wallumrød
Konservativ?
(05.04.11)

Memories Of A Lifetime - Ole G. Nilssen
En fantastisk CD. Blir aldri lei av denne musikken!
(03.04.11)

The Agent That Shapes The Desert - Virus
Heilt ueinig
(29.03.11)

Groovissimo