cover

Multiplicity

Multicyde

CD (2001) - Warner Music / Warner Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Hip-Hop

Stiler:
R'n'B / Pop / Rap

Spor:
Intro
PlayGirl
Catch Us
Still Clappin'
A Better Day
Whatever You Say
Shorty
The Banger (La La)
Bump
Another Day
Show Love
Since The Last Time
Sunday Afternoon
Multiplicity

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Et jævla mas!

De tre musketerer i norsk rap begynner å irritere grenseløst. Skal det aldri ta slutt?

Multicydes andre langspiller kan kort og godt oppsummeres som atter et frieri til halvsløvete kidsører. Dette var gøy første gangen, på Multicydal (1998). Det er ikke gøy lenger. Musikalsk fattigdom, billig sampling, tekster og melodier på tomgang. Den glade Larry Lavish snøvler (igjen) "..bang your girl to this" (sic), det nappes melodilinjer fra Sigmund Groven, A-ha og The September When, og man gleder seg til det hele er over.

Så på tomgang går det, at Multicyde til og med klarer å resirkulere hiten "Claptrap" om til "Still Clappin'" på denne utgivelsen… Noen som burde kakke disse på skuldrene og hviske noe om nyskaping og kreativitet? Og hvis jeg skal være skikkelig ond (og det er jeg i dag), skal jeg tørre å påstå at hvis det ikke hadde vært for den "i-utgangspunktet-gøyale men-nå-dorgende-kjedelige" samplingen så hadde ikke landets fjortiser kjøpt dette. Tar man vekk låtene som inneholder utdrag fra andres skaperevne, sitter man igjen med snøvlende rap om livets mindre interessante sider. Dette kjøpes i stor grad (igjen min ondsinnete påstand) av mennesker som har blitt hjernevasket av samples som de kjenner igjen fra før.

Et lite lyspunkt: Silje Nymoens vokal er helt finfin, og hun burde absolutt slippe mer til enn det hun allerede gjør, gjerne slik at hun overdøver de to andre partyløvene. Pen og klar stemme.

At Multicyde har lav kred i landets hip hop-miljø ellers er jo ingen bombe, men akkurat det bryr meg lite. Norske rappere jobber uansett alt for hardt med å være "real", og at Multicyde er "upolitisk korrekt" er bare humor. Multiplicity er norsk raps svar på heismusikk. Æsj!

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Side Brok - Høge Brelle

(pinaDgreit)

Enten du har smale eller side brok, eller sidemål, er hip hop fra Hovdebygda og Peder den kvite neger noe å få med seg.

Flere:

Philip Kane - Time: Gentlemen
Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire