cover

Head Home

O'Death

CD (2005) - Ernest Jenning Recording Co. / City Slang / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Countryrock / Punk / Bluegrass

Spor:
Down To Rest
Adelita
Allie Mae Reynolds
The Crab Apple Switch
O Lee O
Busted Old Church
Travelin Man
Face Mask
Only Daughter
Ground Stump
Rickety Fence Teeth
All The World
Jesus Look Down
Nathaniel
Gas Can Row

Referanser:
16 Horsepower
Violent Femmes
Bill Monroe & His Bluegrass Boys
Hayseed Dixie
The Pogues
Modest Mouse
Death Vessel
Tom Waits

Vis flere data

Se også:
Outside - O'Death (2011)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Hootenanny!

My head is warm my feet are cold, O Death is a-movin upon my soul...

Kanskje de har tatt navnet fra den gamle mordballaden til Ralph Stanley, det passer i så fall denne banden godt. De bærer nemlig med seg tunge tradisjoner fra den gang da, og fremstår som en slags etterlevning av tidenes fyllefest i innerste Appalachia, skapt av slangetemmende predikanter og tannløse whiskeysupere. Deres halsbrekkende fjellmusikk, ilske countrybilly og fandenivoldske bluegrasspunk virker autentisk og ektefølt, selv om sekstetten er fra mer urbane strøk og barn av mer moderne tider.

Dannet i New York City tidlig på 00-tallet, debuterte de i 2003 og fulgte opp et par år senere med Head Home. Til glede for norske platekjøpere som kun handler plater i norsk distribusjon er den nå ute på markedet, et par år for sent, også her i Europa via City Slang. De værer kanskje en potensiell kultfavoritt, noe som gjerne kan vise seg stemme. O'Death er et forrykende band - bra på plate, sikkert enda morsommere live, og de kan lett følge opp den relative suksessen til Hayseed Dixie eller Gogol Bordello som vi har opplevd i det siste.

Som en mer utvasket utgave av Violent Femmes, et noe mindre predikerende 16 Horsepower og en innavl-utgave av Modest Mouse/Pixies byr O'Death opp til en real fest, der fela sitter løst og banjosoloene løper løpsk. Heldigvis, nær sagt, er ikke alle sporene like ville som temposterke Allie Mae Reynolds, Adelita og All the World som har både punkens energi og vestens utemmede galskap halsende over seg. O'Death tar seg for av hele spekteret av gamle tradisjoner, og forvalter den amerikanske mytologien, fra klagende og gnagende bønneviser via dystre stomps, rustikk lo-fi, kupønk og gotisk country. Åpningskuttet Down to the Rest minner mer om Kaizers enn Tom Waits, men det tilgis relativt raskt, for her er det aldri langt til neste sving. Over 15 låter presenteres hele bandets spekter til fulle, og sikrer en plate rikere på lurvete sjarm enn verdens strengeste redigering.

Det er for så vidt helt greit for et band av dette kaliber, der festen temmelig sikkert fortsetter på nærmeste låve i ubestemt tid etter at platen er slutt.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Aphex Twin - 26 Mixes For Cash

(Warp)

Til ikke å være en best of-samler, er denne platen farlig nær å være det allikevel. Ren Aphex Twin-magi som både overrasker og overbeviser.

Flere:

American Suitcase - Summerman
St. Vincent - Actor