cover

Unlearn

Fergus & Geronimo

CD (2011) - Hardly Art Records / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Garasjerock / Soul

Spor:
Girls With English Accents
Wanna Know What I Would Do If I Was You?
Powerful Lovin'
Baby Boomer
Michael Kelly
Baby Don't You Cry
Where The Walls Are Made of Grass
The World Never Stops
Forced Aloha
Could You Deliver?
Unlearn

Referanser:
Teenage Cool Kids
Wax Museums
The Four Tops
The Mothers Of Invention

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Fengende og allsidig

Fergus & Geronimo gir oss skranglerock, doo-wop og soul godt blandet i elleve låter.Jason Kelly og Andrew Savage startet Fergus & Geronimo sammen da det gikk opp for dem begge at de ville lage Motown-musikk. De sier seg inspirert av både The Mothers of Invention og The Four Tops, og gutta traff hverandre under arbeidet med Teenage Cool Kids' album Foreign Lands. Noen singler senere er de klare med debutplata Unlearn. En plate som er en relativt mye mer skranglete utgave av det Motown vi kjenner. Plata inneholder en tydelig garagerock-ambisjon, selvom den er noe utradisjonell i innholdet. Blant annet er tittelsporet Unlearn og den knallsterke Powerful Lovin' seige og fine doo wop-låter, og det er ingen tvil om at Fergus & Geronimo ønsker å ta deg med på en musikalsk reise fra 50-tallet og frem til i dag.

De aller fleste låtene er korte, fengende og under tre minutter lange. Dette bidrar til at man vil ha mer, og når neste låt ikke en gang er av samme genre som den forrige blir man gledelig overrasket gang på gang.

Når det er sagt, er ikke denne plata noen revolusjon. Selv om dette er en dristig genreblanding er det langt mellom de helt store låtene. De to høydepunktene Wanna Know What I Would Do If I Was You og Unlearn viser Fergus & Geronimo fra sine beste sider, mens Baby Don't You Cry viser seg å være noe jeg mistenker er en låt fra katalogen til The Rolling Stones.

Likevel vil hver eneste låt på denne plata få deg til å smile og nynne, mens du nikker taktfast. Det er ikke et mesterverk vi har med å gjøre, men heller en oppskriftsmessig fengende og allsidig genremix, med rock'n'roll i bunnen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Shining - Blackjazz

(Indie)

Uansett hvor gammel du er bør du nesten få tillatelse fra mammaen din til å høre på dette.

Flere:

Tanakh - Dieu Deuil
Songs: Ohia - Magnolia Electric Co.