cover

Siste stikk

Vamp

CD (2005) - MajorStudio / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Vise / Voksenrock / Voksenpop

Spor:
Denne uro
Nok ein sang om havet
Har du sagt A, så har du sagt A
Et nytt land
Siste stikk
Kim du nå va?
Bleik poet
Spor av glør
Eg ser deg overalt
Loffaren
Vår
Svin på skog

Referanser:
Jan Eggum
Bjørn Eidsvåg

Vis flere data

Se også:
Vamp i Full Symfoni - Vamp & Kringkastingsorkesteret (KORK) (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Den tenkende manns Ole Ivars?

Akkurat som forventet: Smakfulle, dempede arrangementer, solide og gjennomarbeidede tekster og stor slitasjestyrke.

Denne vestlandsgruppa er blitt en av våre mest folkekjære popgrupper de siste årene. Kombinasjonen av tenksomme tekster - ofte ført i pennen av vår betydelige poet Kolbein Falkeid - og smakfulle, følelsesladde melodier har sikret Vamp et stort og trofast publikum.

Deres lett mollstemte visepop med vakker sang og "lun" sound er som skapt for innekvelder i de mange, lange norske høstdøgn. At det i tillegg hviler noe "vestlandsk" i gemyttet, en dåm av fjell og fjord og troverdige skildringer av folkekarakteren i det vestlige Norge har selvsagt bidratt til den gjenkjennelse og umiddelbarhet som har befestet bandets ry.

Siste stikk er akkurat som forventet: Smakfulle, dempede arrangementer, solide og gjennomarbeidede tekster, allmenmenneskelig tematikk, voksen appell og stor slitasjestyrke ved gjentatte spillinger. Det er allikevel lite å faktisk oppdage ved gjentatt lytting, det meste er på plass med en gang. Muligens et tegn på tomgang, men nok en velfundert overveiing med hensyn til fansen som får det de forventer. Allikevel har de et imponerende spenn i materialet som sprenger grensene for "formelen". De enkle visene med hverdagsfunderinger og kjøkkenvindufilosofi veksler med storfelte beretninger om liv og skjebne. Vamp trakterer også instrumentparken for det den er verdt. De viser muligheten i instrumentet framfor å satse utelukkende på en gjenkjennelig klang og harmoni, sjøl om de selvsagt gjør dette også.

Vamp er på denne plata på et jevnt modus som i skrivende stund (nov. 05) allerede har sikret dem et salg nordåfor 60 000 eks. Dette er velfortjent, og merkelappen "Den tenkende manns Ole Ivars" er utelukkende positivt ment! Siden en slik begrepsbruk naturlig nok vil virke nedlatende på alle fans av Ole Ivars er det vel bedre å nulle det ut med at Vamp er Vamp, og alt har sin tid og sitt bruk.

Denne melder har sine reservasjoner, det var dette med innlevelsen i stoffet da, og Vamps "vare" stemning og spillet på de skjøre strenger... En tanke overspent, muligens? Alt i alt er Siste stikk en sterk firer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Motif - Expansion

(Aim)

De unge nordiske jazz-kometene i Motif er på vei inn i stratosfæren med lysets hastighet, og de kan slå ned et sted i nærheten av deg.

Flere:

Devendra Banhart - Smokey Rolls Down Thunder Canyon
Paganus - Skogsrock