cover

While I Walk You Home

Dylan Mondegreen

CD (2007) - Division / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Indiepop / Softrock

Spor:
Wishing Well
Girl In Grass
Say It Isn't So
Something To Dream On
My Favourite Songs
That Mortal Kiss
Faint Sound Of Surf
Broken French
Where You Are Is Where It's At
While I Walk You Home

Referanser:
Simon & Garfunkel
Belle & Sebastian
Kings of Convenience
Prefab Sprout
The Margarets
Number Seven Deli

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tidløs debutant

Mer variasjon hadde ikke vært å forakte, men det meste er tiltalende ved den mystiske nordmannen 'Dylan'.

Jeg var nok ikke den eneste som var bombesikker på at Kings of Convenience sto bak sommerhiten Wishing Well. Frisk melodi, innlemmet av indierockinspirert pop, og stemningsfulle gitarriff toppet med avslappende og harmoniske stemmer.

Men nei, det var Dylan Mondegreen. Og egentlig er det Børge Sildnes, som er nå ute med sitt debutalbum. Han serverer oss tidløs, organisk pop, nært beslektet også med artister som Belle & Sebastian og Simon & Garfunkel. Og til tross for ekstra sterke likheter med Kings of Convenience, får han likevel frem sitt særpreg som artist og låtskriver.

Sildnes har fått god hjelp av produsent Eyvinn Magnus Solberg. I likhet med sine "brødre", klarer de å skape vakker, oppmuntrende musikk til mer dystre akkorder med alvorlige temaer. Albumet er spilt inn på en liten øy som heter Giske, en setting som gjerne kan gjennomskues ved å lytte til låtenes lavmælte, avslappende kjennetegn.

Radiosingelen Wishing Well er garantert en av godlåtene dette teamet klarer å bringe frem. Som tatt ut av en koselig, norsk, til-å-bli-glad-av film. Samme gjelder Girl in Grass og Something to Dream On, med gledesspredende gitarriff, strykere i bakgrunnen, fine vokalharmonier og et oppmuntrende tempo i stil med en fornøyelig biltur i frisk høstluft.

Det går mye i denne stilen, i tillegg til ballader som My Favourite Songs og Where You Are Is Where It's At, med Dylan Mondegreen i en mer laidback versjon. Men han er egentlig alltid det, noe som gjør at hver låt er en ro for sansene. Med mindre vi faller ut, ettersom mange spor kan ligne litt på hverandre. Et stort pluss for at de ikke er så lange.

Et lite minus fant jeg imidlertid i engelskuttalelsen hans. Noen ganger er det pinlig mye norskengelsk ute og går, som gjerne overskygger profesjonaliteten og er veldig nær med å ødelegge prikken over i'en på fine låter.

Men overser man dette lover det bra for Børge Sildnes' debut. Han legger stor vekt på de akustiske poplåtene sine, noe som gjør mange av dem absolutt slitesterke nok. Det er vanskelig å finne store høydepunkt med såpass lite variasjon. Men kvaliteten og de gode melodiene med vakkert fingerspill - og en upåklagelig behagelig vokal som glir rett inn i settingen - løfter debutanten og lover oss at det kan komme mer.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Nuspirit Helsinki - Nuspirit Helsinki

(Guidance Recordings Inc.)

Finner med stil leverer et album av godlyd i jazza klubblandskap för helvetet.

Flere:

Cato Salsa Experience - The Fruit Is Still Fresh
The Megaphonic Thrift - Decay Decoy