cover

Somos Gitanos

Gipsy Kings

CD (2001) - Columbia / Sony Music

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
World / Flamenco / Rumba

Spor:
Somos Gitanos
Magia Del Ritmo
Quiero Libertad
Poquito A Poco
Lleva Me El Compas
Felices Dias
Solo, Solo Dire
Majiwi
Como Un Silencio
Jo Busco Un Camino
Flamencos En El Aire
Mi Fandango
One Love

Referanser:
Ketama
Ofra Haza

Vis flere data

(2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7) (2 / 7)


Fest på danskebåten!

Gipsy Kings er tilbake med kommers rumba - hvem vil vel ha det?

Denne skiva er streit. Den er glatt. Så glatt at den sklir inn det ene øret og ut det andre. Nå vil rumba kanskje aldri bli like rått som flamenco, men jeg synes nå likevel at Gipsy Kings kunne dratt den mye lenger ut enn det de gjør på Somos Gitanos. For et band som har røtter i flamenco er ikke dette interessant nok.

Noen "hits" klarer jeg fint å svelge, og det hadde jeg også forventet meg i form av forsøk på å skape en ny Bamboleo eller lignende her, men at resten av skiva skulle være like kommersiell hadde jeg ikke trodd.

Ok, det er ikke noen ny Bamboleo her. Og det er egentlig like greit, for den har vi jo allerede. Men hva har vi så? I mine ører har denne 13 spors skiva 4 låter. En streit og happy rumba (denne er det mange av). En roligere, mer ballade-aktig låt (som det også er flere av). En instrumental (som det er to av). Og så er det låta Majiwi, som stiller i en klasse for seg. Denne er skivas klart beste låt, og også den eneste som står ut med et snev av særpreg. Her snakker vi mer spennende harmonier, en noe mer ekte stemning og en god fest.

Du begynner sikkert å se tegningen. Somos Gitanos fremstår som en kommersiell, streit skive som skal skli inn på radio og inn i flest mulig vestlige ører. Ingen skal avskrekkes eller fremmedgjøres. Produksjonen er upåklagelig. Vi snakker fin dybde både i lyd og klang. Selve fremføringen er også upåklagelig, og la det være helt klart - disse gutta kan spille. Ferdig med det.

Det er bare så synd at de hiver lidenskapen og intensiteten ut vinduet i noe jeg bare kan tippe er jakten på store salgstall og målet om å nå flest mulig lyttere. Resultatet blir så utrolig kjedelig og "safe". Dissa gutta kan spille flamenco. Punktum. Hvorfor holder de så på med det de gjør på denne skiva? Vi må for all del ikke glemme bonussporet på denne skiva her... En rumba-versjon av Bob Marleys One Love!? Jeg spyr.

Rumba-muzak? Absolute Rumba? Hvis du sier "ja takk" nå er denne skiva for deg.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Flying Lotus - Cosmogramma

(Warp)

Med Cosmogramma befester Flying Lotus sin posisjon som en av de mest kreative og lekne artistene i dag.

Flere:

Jens Lekman - Night Falls over Kortedala
Animal Collective - Sung Tongs