cover

Punkista

Avskum

CD (2002) - Prank Records

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Punk / Hardcore

Spor:
Fight Back Capitalism
Blod Röd
State Terrorism
Ingen Människa Är Illegal
Girigbukar
Slå Tillbaka
Losers Union
I Hate Your Fucking War Song
Svinens Sång
The Master And Slave System
The Punk Empowerment
United States Of War
Welcome To The Fatland
Fight Back Racism
The Children Of War

Referanser:
Discharge
Stengte Dører
Conflict

Vis flere data

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Så förbannad!

Bilder fra et Sverige langt fra kjøttboller, hockey, allsang på Skansen, skjærgårdsidyll, Sibylla, Astrid Lindgren og Carl Gustavs krumspring.

Svenske Avksum har holdt på i omtrent 20 år. Med tanke på dette har de en ganske liten plateproduksjon bak seg. De har kun utgitt en håndfull skiver og noen kassetter. Punkista er deres foreløpig siste skive, og den første hvor de både har svenske og engelske tekster. Hovedelen går riktignok fortsatt på engelsk. Uansett skriker frontmann Gunner iblant såpass uforståelig at noe likegodt kunne vært på polsk. Med litt konsentrasjon får man i hvertfall med seg intensjonene med tekstene.

Avskum spiller god, gammeldags aggropunk med politiske over- og undertoner. Låtene holder seg stort sett under to minutter og fyker av gårde i et voldsomt tempo. Deres helter er Discharge og de henvender seg til det samme publikummet som forbildene.

Aggresjonen og troverdigheten er det ingen grunn til å tvile på. Med låttitler som Fight Back Capitalism, State Terrorism, The Master And Slave System, United States Of War og lignende får man også et visst bilde av hva som engasjerer disse gutta. De kommer også med enklere utsagn som:

Rise your fist in the air
No one above, No one under, No one above, No one under
Dancing pogo in despair

Gunner er som nevnt en type vokalist som gjør vedlagte tekster nødvendig. De resterende medlemmene holder oppe et imponerende tempo. Å spille dette live må være litt som å løpe sekstimeteren femten ganger på rad. Man blir anpusten bare av å høre på. Med 15 spor på 27 minutter er alt som det skal.

Punkista er ei så sinna plate at den får samtlige nu metal-band til å framstå som sutrete guttunger som har mista heliumballongen sin på nasjonaldagen. Engasjementet er på topp hele veien. Man kan fort bli litt småsliten i huet og lengte etter noe som minner om et fengende eller melodiøst parti. Men det er ikke det Avskum vil levere. Med andre ord får man lete etter slikt andre steder.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Filter - The Amalgamut

(Reprise)

Velprodusert og polert amerikansk klisjerock som fungerer mye bedre enn klisjeene den er bygget på.

Flere:

Aphex Twin - drukqs
Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire