cover

The Lucky Ones

Mudhoney

CD (2008) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Grunge / Garasjerock / Punk

Spor:
I'm Now
Inside Out Over You
The Lucky Ones
Next Time
And the Shimmering Light
The Open Mind
What's This Thing?
Running Out
Tales of Terror
We Are Rising
New Meaning

Referanser:
MC5
Iggy & The Stooges
Green River
Nirvana
Melvins

Vis flere data

Se også:
Superfuzz Bigmuff - Mudhoney (1988)
Since We've Become Translucent - Mudhoney (2002)
Under a Billion Suns - Mudhoney (2006)
Under a Billion Suns - Mudhoney (2006)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Upolert og rått

Med 20 år på veien viser grunge-pioneerne at de fortsatt kan.

Historien om Mudhoney begynner å bli godt kjent blant de aller fleste - i hvert fall de rockinteresserte! Stamtavla som fra toppen viser Green River som ble til Mudhoney og Mother Love Bone, og der den ene greina utviklet seg til Pearl Jam. Dette er god rockehistorie, og det varmer også godt når Seattle-bandet utgir sitt 8. album, som ble spilt inn i løpet av 3,5 dager. Da må en si at tiden ble benyttet godt.

Mudhoney har aldri nådd de høye listeplasseringene som de andre sammenlignbare bandene fra Seattle (Pearl Jam, Soundgarden, Alice In Chains), og de vil vel heller ikke gjøre det med dette albumet. Men integriteten har et band det oser respekt av beholdt siden første øvingsdag.

The Lucky Ones bringer oss fra Seattle og tilbake til Detroit, og tonene av Stooges og MC5. Det låter upolert og fra første sekund kjennes piggtråden som dras nedover ryggen. Det er absolutt ikke spart på noen ting her. I'm Now åpner det hele som en rocker det lukter The Stooges av, pianoklimpringen på den ene tangenten er umiskjennelig Stooges eller Iggy Pop rundt Lust For Life-tiden. Når man i tillegg får håndklapp, ja da er alt vidunderlig.

Det er ikke så mye grunge i verken låtmaterialet eller lyd – her hentes inspirasjon fra tidlig amerikansk 80-tallspunk og garasjerock, ispedd en liten dose blues. Med 11 låter unnagjort på litt over halvtimen, så skjønner man godt at man har lyttet til og blitt inspirert av gamle helter. Det som er å sette fingeren på at det har nok gått litt fort, ja kanskje litt for fort. Der tempoet skrues opp og Mark Arm er på sitt mest intensive minner det om Mondo Generators utgivelser. Rått, hardt og rebelsk.

Produksjonen har den rette punk-garasjelyden, men det skorter litt på låtene. Det er ikke topp standard over det hele, noe som svekker karakteren som skal settes. Dette kjennetegner også en del av back-katalogen til Mudhoney. De var vel kanskje først med grungen, men størst ble de ikke.

Mudhoney har nå blitt 20 år som band, og med den energien og gløden som de viser så ønsker de fortsatt å være med i bransjen, og godt er nå det. Der kanskje materialet svikter, så er Arm, Turner og resten av gjengens hemningsløse forelskelse til rocken redningen. The Lucky Ones vil nok ikke bringe så mange flere fans enn tidligere, men har du et eller flere album i hylla, så passer denne også godt inn.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Mclusky - The Difference Between Me and You Is That I'm Not on Fire

(Too Pure)

Mcluskys tredje og kanskje beste skive er en frydefull utøvelse i pulveriserende støyrock.

Flere:

The Thing - Garage
Pink Mountaintops - Outside Love