cover

Let Us Follow the Evil Balloon

Professor Pez

CD (2004) - Galant / Rec90 / EMI Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Lo-fi / Indiepop

Spor:
Airport Hurray
Stealing Sneakers
Indiepopkids
Helicopter
Castle In the Sky
Rocket Science
Future
Bicycle
Construction
Mongoloids
Dance Around the Livingroom
Perfect Machine
Marching Band
Never Got It
Indians
Don't Push That Button
Dwarfs
Monks
The Summer Went Away

Referanser:
The Flaming Lips
The Coral
Håkan Hellström
Built to Spill

Vis flere data

Se også:
We Found the Beach, Where is the Ocean? - Professor Pez (2005)
We Found the Beach, Where is the Ocean? - Professor Pez (2005)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Absurdtøysete popperler

'Let us follow the evil balloon' er som en enorm pose med smågodt.

Jeg tror det kunne vært soundtracket til en historie med De fantastiske fem.

Dette kunne ha skjedd: Peter og Pål og Mads og Gro har måttet tilbringe sommerferien hos den slemme onkelen og tanta si. Men ved hjelp av den dyktige broren til Pål, som også heter Peter, klarer de å rømme og drar avgårde for å finne igjen.. en..eh...

Jeg tror det et kunne vært en innspilling på Ungdommens kulturmønstring.

Disse kunne ha spilt: Peter og Pål og Mads og Gro. De har spilt sammen ganske lenge, og har laget noen sanger som juryen er ganske fornøyde med. Allikevel går de ikke videre... fordi... eh...

Jeg tror det kunne ha vært bandet til Jeff Mangum som barn.

Jeg tror i alle fall at det er den iboende blandingen av musikkbarnehage, Enid Blyton og genialitet som gjør "Let us follow the evil balloon" til noe mer enn bare enda en utgivelse fra Bergen. Det er noe med de tidvis nærmest overdrevent naive tekstene, den nesten rabiate skranglingen, og ikke minst sjeldne driven som gjøre dette til noe mer enn bare enda en perfectpop og Elephant 6-klon.

Siden pop-ikonene i Tables la ned gitarene i fjor har det manglet noe i norsk musikk. Jovisst har vi de de popete sekstitallskopistene i Jessica Fletchers, hvis debut i ettertid kanskje ikke var fullt så sterk som undertegnede ville ha det til. Fletchers mangler, som enhver kopi, en vesentlig del av det som gjorde originalen så bra. Særpreget. Obskuriteten. Humoren.

Det er her Professor Pez kommer inn. Oppkalt etter frontfigur Petter Sætres halvnerdete fascinasjon for sukkertøybeholderfigurene med samme navn, klarer Pez å gi den absurdtøysete humoren som både Tables og Apples in Stereo på sine beste dager. Hør bare på den tilnærmet idiotiske åpningslåta "Airport Hurray" eller den påfølgende "Stealing sneakers". Fantastisk! Og vi er bare på låt to.

Og det fortsetter og fortsetter. "Let us follow the evil balloon" er som en enorm pose med smågodt. Fra det første "Hurray" bare aner man hvor det bærer; liksomenkle såpebobleperler av poplåter, med referanser til alt fra japansk anime til amerikanske joggesko. Og for det meste i et sinnsykt, nesten hyperaktivt tempo.

Fullstendig harmløst, og masse valuta for lytteren i form av flere låter enn en gjennomsnittlig best of-samling. Et par-tre burde vært spart til b-sider i stedet for å bli med på plata. 19 låter fordelt på tre kvarter er ikke i overkant, men det bidrar til at det dårligste materiellet stikker seg ut.

Strengt tatt synes jeg dette er helsikes sjarmerende. Dette er sanger som gjør at man får lyst til å sprette ut av senga om morgenen. Faktisk syns jeg dette er en av de beste platene jeg har hørt i år.

Det er ikke bare noe jeg tror.

Denne anmeldelsen ble opprinnelig publisert på pstereo.no,
der den fikk karakteren 8/10

pstereo logo

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

Magnolia Electric Co. - Josephine
David Thomas Broughton - The Complete Guide to Insufficiency