cover

Since We've Become Translucent

Mudhoney

CD (2002) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Grunge / Punk / Garasjerock

Spor:
Baby, Can You Dig The Light
The Straight Life
Where The Flavor Is
In The Winner's Circle
Our Time Is Now
Dyin' For It
Inside Job
Take it Like a Man
Crooked and Wide
Sonic Infusion

Referanser:
Green River
The Monkeywrench
Nirvana
Melvins
The Stooges
MC5

Vis flere data

Se også:
Superfuzz Bigmuff - Mudhoney (1988)
Under a Billion Suns - Mudhoney (2006)
Under a Billion Suns - Mudhoney (2006)
The Lucky Ones - Mudhoney (2008)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Seattle-Detroit, tur-retur

Et særdeles velkomment comeback fra Mudhoney, som er tilbake med gnistrende rock.

Så er endelig Mudhoney tilbake. Bandet har blitt stemplet som grungens opphavsmenn og en masse andre håpløse ting. Dette er uriktig hvis man med grunge mener Pearl Jam og Stone Temple Pilots. Mudhoney har alltid vært mye mer et rock'n'roll-band, med røtter langt tilbake i rockehistorien. Siden sist har bassist Guy Maddison kommet til. Han er tidligere medlem av Bloodloss, et band som også inneholdt Mark Arm.

Denne gangen bestemte bandet seg for å gå i studio med ulike produsenter for å spille inn noen låter med hver. Resultatet er ni låter innspilt i løpet av 2001 og 2002. I tillegg har de tatt med Inside Job fra våren 2000, innspilt med Jack Endino bak spakene og Wayne Kramer (MC5) på bass.

Since We've Become Translucent åpner og slutter med to meget lange og seige låter. De fungerer greit som åpning og avslutning, men er på ingen måte typiske for skiva. Førstesporet Baby, Can You Dig the Light er en psykedelisk sak med syresaksofon. Avslutningslåta er noe mer tradisjonell Mudhoney til tross for sine nesten åtte minutter. Disse to kan oppleves som langdryge, men ikke som uinteressante.

Det er med andre ord mellom disse at man finner godbitene. Het, svett rock'n'roll påvirket av Seattle, men også i overraskende stor grad av Detroit. Nå har Mudhoney alltid vært glad i garagerock og Stooges, men denne gangen drar de det litt lenger. Fete blåsere er med på styrke dette inntrykket. På Take It Like a Man drar de det nesten til Rocket From the Crypt-nivå. Denne og et par andre er pur party-rock'n'roll.

Desperasjon, aggresjon og dysterhet ligger fortsatt i tjukke lag. Så det er ingen grunn til å tro at Mudhoney har mista grepet til tross for et litt morsommere sound. Hør bare "I'm a winner 'cause I've got nothing left to lose" (fra In the Winners Circle) eller "When the big picture makes you feel small" (Take It Like A Man).

Since We've Become Translucent er beviset på at Mudhoney ikke er blitt for gamle eller slitne. Denne skiva er mer vital enn band halvparten så gamle kan drømme om å få til. For å få maksimalt ut av denne skiva er det nok greit å vite litt om hva Mudhoney står for. Gamle fans bør ikke være redde for å plukke opp dette bandet igjen.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Geoff Berner - Whiskey Rabbi

(Black Hen)

Fordjup deg i Ordet, la delirisk Palinca-rus rase gjennom systemet og kast deg inn i eit sirkus av heftig sigøynardans og sørgmodige klezmer-tonar.

Flere:

Pinetop Seven - The Night's Bloom
Alamaailman Vasarat - Huuro Kolkko