cover

All For You

Janet Jackson

CD (2001) - Virgin / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
R'n'B / Soul

Spor:
Intro
You Ain't Right
All For You
Wayforyou (interlude)
Come On Get Up
When We Oooo
China Love
Love Scene (Ooh Baby)
Would You Mind
Lame (interlude)
Trust a Try
Clouds (interlude)
Son of a Gun (I betcha think this song is about you)
Truth
Theory (interlude)
Someone To Call My Lover
Feels So Right
Doesn't Really Matter
Better Days
Outro

Vis flere data

Se også:
The Velvet Rope - Janet Jackson (1997)
Damita Jo - Janet Jackson (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Sex, please! I'm a Jackson.

Nyskilt megastjerne med broget familiebakgrunn søker elskebass.

Ålbings, sett titlene på denne skiva i rekkefølge, koble diverse uttalelser fra årets intervjuer og jeg tror man får en kontaktannonse som avleirer seg cirka slik:

"Nyskilt megastjerne med broget familiebakgrunn søker deg, kjære elskebass. Du er klar for så vel Kama Sutra som rå uforpliktende sex. Noe fast forhold er jeg ikke rede for - dersom du sovner eller vil gå spiller det ingen rolle, men tiden akkurat nå føles svært riktig for uforpliktende eksotiske seksuelle eksperimenter. Hjelp meg å finne veien mot bedre dager, vekk fra en tid med lamme følelser. Diskresjon ingen garanti, men tør du, tør jeg.

Bill. mrk. Someone to Call a Lover"

Kjøss på trappa, her er det hormoner i sving. Det tok tydeligvis 35 år for denne dama å finne ut akkurat hvor kult det er med sex, men nå da hun først har gjort det setter'a det skikkelig i system. Litt satt på spissen kan en si at damas sexliv for tiden markedsføres av det multinasjonale selskapet Virgin - DET kaller jeg reklame. Diskresjon er således intet ord for Janets vokabular post skilsmisse.

Hva er det så Virgin markedsfører? De promoterer fortsettelsen på samarbeidet mellom Janet Jackson og to av de mange "soulsuperprodusentene", Jimmy Jam og Terry Lewis - et forhold som faktisk strekker seg tilbake til 1989s "Rhythm Nation 1814". Janet er med andre ord ikke dama som hopper ut i det uten sikkerhetsnett. På den annen side er verken megastjerner eller større plateselskaper statistisk sett særlig interessert i å endre på et vinnende lag, så vi kan godt tildele henne litt resignert forståelse i møte med et produkt som neppe kommer til å snu opp ned på noens oppfattelse av Janet Jackson som varemerke.

Jam og Lewis leverer varene med et sedvanlig hovedtrykk i frekvensregisteret rundt bass og trommer og sånt blir det radiospill av. Heller ikke særlig spennende, men svært proft, effektivt og stødig arbeid blir kommentaren til produksjonsarbeidet. Nei, forresten en ting til; dersom du syns tittelkuttet og førstesingelen låt tamt på TV kommer du til å bli positivt overrasket når du får den på et godt anlegg. Her er det masse krydderier og produksjonsdetaljer å ta tak i for den som vil. Materialet ellers er en jevnt fordelt masse av catchy soulpopere, små dialogavbrekk (girltalk, fnising) og sedvanlige ballader. Kjedelig i utgangspunktet, men samtidig nesten irriterende solid og med en viss evne til å henge seg opp i øregangene.

"All For You" er også en 73 minutter lang feiring av at Janets ekteskap relativt nylig gikk åt skogen. Dette innebærer helt tydelig at en vanvittig strøm av energi har beveget seg gjennom denne jenta og inspirert henne til en eksponering av en ny og mer utilslørt personlig seksualitet. Musikalsk er hun lettere tilgjengelig enn det hun var på "The Velvet Rope" fra '97, der blant annet "Got 'Till It's Gone" viste mer kontemplative kvaliteter enn hva vanlig har vært i Janets diskografi. Hun er proff nok til å samle det ene sure oppstøtet i en låt, den nær hatske "Son of a Gun (I Betcha Think This Song is About You)" hvor hun har hentet hjelp fra ringrevemora Carly Simon. Og her tar hun til gjengjeld i ordentlig jamført med hva vi er vant med fra en ellers servil og kjønnsløs Jackson-familie: Ord som "mutherfuckers" og "nigga" baner veien for setninger som "I'd rather keep the trash and throw you out/Stupid bitch in my beach house" Hey, Janet er pissed og det er full humor. Kult...

...men oppsummeringsvis er dette i all hovedsak fin, luftig sommerpop fra ei dame som for tida har det veldig bra med seg selv - verken mer eller mindre. Tipper det blir mange som svarer på Janets forlokkende kontaktannonse.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Leonard Cohen - Live at the Isle of Wight 1970

(Columbia)

35 år gamle Leonard Cohen leter etter seg selv og sitt eget uttrykk på scenen i 1970. Resultatet er eviggrønn ekstase.

Flere:

Kaospilot - Shadows
Kvelertak - Kvelertak