cover

Resymétrisk

Johns Quijote

CD (2007) - Grappa / Musikkoperatørene

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Voksenpop / Vise / Cabaret

Spor:
Gi deg hen!
Finsk fado
Buddas bakrus
Så enkelt er det
Når Sølvi synger
Om oss nå
Mere lys!
Skranter
Drøm!
Mannen som ikke kunne se...
Stakkars Jacques
Blomster og blod

Referanser:
Einmal Kommt Die Liebe
Chris Rea
Leonard Cohen

Vis flere data

Se også:
Vakkert men sant - Johns Quijote (2001)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Tenksom voksenpop

Johns Quijote fyller 10 år - og feirer med nytt album bestående av nyinnspilte gamle låter.

Dette bandet har holdt sammen i ti år og utgitt fire plater. Nå feirer de med nye innspillinger av 12 gamle låter. I 2005 solodebuterte vokalist/låtskriver John Ivar Bye med ei skive denne anmelder ga en heller lunken mottagelse. Påtatt kjekkasmine og verbale poseringer skjemmet helhetsinntrykket på en plate som forøvrig ikke manglet fine melodier. Hvordan høres så bandet ut som helhet?

Det er jobbet mye med tekstene, som aspirerer mot det universelle og eksistensielle. At Kari Bremnes bidrar på framføringen sikrer en seriøsitet som materialet er helt avhengig av for å bære over til lytteren. Bremnes forbindes ellers med alvorstyngde og de store spørsmål, så hennes tilstedeværelse signaliserer materialets slagside av livsfilosofiske diskurser.

Reisemotivet er et gjennomgående metaforisk element i tekstene, rotløshet og den marginalisertes utenforskap og skråblikk preger låtene som helhet. Ambisjonsnivået svekkes ikke av at arrangementene varierer fra den rene taffelmusikk til seige bluesriff.

John Ivar Byes rustne, men sterke vokal ligger tydelig til i forkant av lydbildet, en dyd av nødvendighet for et så tekstorientert band. Stemmen virker litt monoton etterhvert, her er det ikke de store vokale krumspring som gjelder. At Bye ikke varierer så mye i klang og tone, eller modulerer stemmen mer til materialet er en hovedårsak til at Johns Quijote over en hel plate taper seg utover, og spilletiden på over tre kvarter er i overkant. Musikkens live-potensiale er nok større enn studioinnspillingenes. Det finnes et stort publikum for denne typen tenksom voksenpop.

Johns Quijote er et band med en kompakt beundrerskare. Den blir nok ikke mindre med dette opus.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Wauvenfold - 3fold

(Wichita)

Liker du lyden av små trekkoppdyr? Her er musikken for deg!

Flere:

St. Vincent - Actor
Fruit Bats - Spelled In Bones