cover

Land Air Sea

The Special Goodness

CD (2004) - Epitaph / Bonnier Amigo

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Indierock / Powerpop

Spor:
You Know I'd Like
Life Goes By
Day In The Autumn
N.F.A.
Oops
The Big Idea
Whatever's Going On
In The Sun
Pardon Me
Inside Your Heart
Move It Along
Pay No Mind

Referanser:
Weezer
Rocket From the Crypt
The Posies
Superdrag

Vis flere data

(3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7) (3 / 7)


Tørt

Disse to gutta har ikke fått med seg det beste fra Weezer eller noe som helst fra Rocket From The Crypt.

Denne skiva er et samarbeid mellom Patrick Wilson fra Weezer og Atom Willard fra Rocket From The Crypt. Resultatet ligger nærmest førstnevntes daglige virke. Noen ganger kan sideprosjekter være det artister trenger for å hente inspirasjon og gode ideer fram fra ellers lukkede deler av hjernen. Andre ganger blir resultatet litt kjedelig roteromsrock.

Land Air Sea er dessverre nokså ordinær amerikansk indierock. Her finnes det flere forsøk på å lage powerpop, men låtene blir aldri spretne nok, og mangler skikkelig trøkk. Dersom dette er et uhøytidlig fritidssamarbeid, fungerer det ikke helt. Det er stor mangel på både lekenhet og godlåter.

Det hadde vært lettere å tilgi den slappe åpninga om tempo og humør hadde tatt seg noe opp underveis. Her valses det istedet rundt i ei indiesmørje. Til tider virker det litt for daft og litt for uinspirert. Her og der bygges det opp til noe, men forløsningen kommer aldri. Hør for eksempel In The Sun eller Pardon Me.

Muligens hadde disse to gutta godt av å komme vekk fra sine andre band en liten stund, men jeg synes ikke de har allverden å tilby gamle fans. Skiva er full av halvkule riff, men de fleste låter som gammelt nytt. Slik som med The Big Idea.

God powerpop kan være som en overdådig lunchbuffet. Denne duoen ligner mer på en tørr matpakke. De mangler både gleden og overskuddet man ofte leter etter på slike skiver. Jeg sitter igjen litt slapp, ute av form og likegyldig etter den tiende gjennomlyttingen av Land Air Sea, og jeg tviler på om den tjuende runden vil smake bedre.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Jon Faukstad & Per Sæmund Bjørkum - Konsert På Kleppe

(JPS)

Tradisjonsmusikk med kontinental sving illustrerer folkets eget kulturuttrykk.

Flere:

Deathprod - Deathprod
Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos