cover

Within And Without

Washed Out

CD (2011) - Weird World / Domino / Playground

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Elektronika

Spor:
Eyes Be Closed
Echoes
Amor Fati
Soft
Far Away
Before
You and I
Within and Without
A Dedication

Referanser:
Toro Y Moi
Neon Indian
Air France
Small Black

Vis flere data

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Elektronika for de fleste

Det er aldri for mye, men samtidig ikke for lite.

Washed Out består av en mann fra Georgia ved navn Ernest Greene, og han har vært aktuell som plateartist siden 2009 da han ble signa på det legendariske indielabelet Sub Pop Records. Nå er han ute med skiva Within and Without som er en lettfordøyelig skive, de fleste kan nyte.

Lydbildet er relativt simpelt i forhold til annen populær elektronika, og det kan ved første ørekast høres ut som det er en enkel produksjon gjort på soverommet. Men når du synker inn i låtene hans og får et innblikk i hans nydelige melodier vil du skjønne hvorfor denne artisten finnes på et så stort label som Sup Pop. Skiva setter standarden tidlig, med sine duvende rytmer og flytende melodier akkompagniert med diverse perkusjoner som gir det lille ekstra så det rykker i rockefoten.

Variasjonene er ikke store utover i albumet, men det gjør ingenting, lydbildet er behagelig og penetrerer inn i øregangene uten store problemer, og jeg tror til og med den eldre generasjonen som ikke er vokst opp med elektronika kan nyte dette - i motsetning til dubstep, som kan oppfattes som voldtekt av øregangene i forhold.

Etter bare et par låter virker det som han virkelig havner i flytsonen sin, og nydelige vokal harmonier leker seg over det drømmende lydbildet som dominerer hele skiva. Han har fått med seg noen få andre artister som utfyller hans elektroniske lyder perfekt, blant annet på låt nummer fem, der han har fått med seg Heather McIntosh som fyller lydbildet med cello, og gir en større dybde enn hva man er vant til fra annen aktuell elektronisk musikk.

Dette er ei skive som er nærmest perfekt til lange bilturer, eller som bakgrunnsmusikk på diverse sammenkomster. Det er aldri for mye, men samtidig ikke for lite til å legge merke til at rytmene tar kontroll over diverse kroppsdeler. Jeg håper virkelig dette er den nye standarden innen elektronisk musikk, da dette gjør begrepene mainstream og easy listening stor rettferdighet.

Jeg skulle gjerne likt å dratt ut noen låter som virkelige høydepunkt, men hele skiva er så godt gjennomført at låtene bare glir inn i hverandre og det føles mer ut som en 40 minutter langt DJ-sett.

Washed Out spiller på Pstereofestivalen i Trondheim 19.-20. august. Det vil uten tvil bli en magisk aften.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Stars - Set Yourself On Fire

(Arts & Crafts / City Slang)

Endå eit Montreal-band med lettennelige tonar.

Flere:

The Sea and Cake - Everybody
Röyksopp - Senior