cover

Into the Light

Weeping Willows

CD (2002) - Grandcentral Records / Virgin

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Pop

Stiler:
Pop / Rock / Indiepop

Spor:
Touch Me
Disconnected
Untouchable
You're Happy Now
Falling
Somewhere
Into the Light
If I Could See You One More Time
Return to Me
Sunny Days

Referanser:
The Smiths
U2
Depeche Mode
New Order

Vis flere data

Se også:
Endless Night - Weeping Willows (1999)

(6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7) (6 / 7)


Lystig svensk deppepop

Weeping Willows leverer et fjellstøtt popalbum, uten en eneste svak låt.

Tankene føres ganske umiddelbart tilbake til 80-tallets Storbritannia og dets depressive herremenn når Weeping Willows albumet Into the Light surrer i gang i spilleren. Jeg mistenker disse gutta for å ha platesamlinger der blant andre The Smiths, The Cure, Depeche Mode og U2 er godt representert.

Selv om man nok kan trekke linjer til the Smiths fra alle Weeping Willows' tre album, er det allikevel ganske store forskjeller mellom de to første og Into the Light. Der Broken Promise Land (1997) og Endless Night (1999) konsentrerte seg om orkestrert crooning, har bandets siste slipp en mye mer distinkt pop-følelse. Låter som Touch Me og Falling har vel de fleste fått med seg, men dette albumet byr på langt flere godbiter enn disse.

Det er enkelt å trekke paralleller mellom Weeping Willows og en rekke åttitallsband, allikevel låter ikke Into the Light på noen måte datert. Bandet og produsent Johan Forsman har i høy grad tatt i bruk dagens produksjonshjelpemidler og gitt bandet et moderne lydbilde. Det er imidlertid langt fra noen lo-fi produksjon, her lesses det på med strykere, synther og lett elektronikk, men man har heldigvis hatt vett til å bruke elementene som passende tilbehør til gode låter, og ikke som mange andre - til å prøve å dekke over mangel av slike.

Det er nemlig et fjellstøtt popalbum svenskene har levert denne gangen. Plata inneholder faktisk ikke en eneste svak låt. Alle som har eller har hatt en følelse for tidligere nevnte band bør gjøre seg selv en tjeneste og plukke opp denne skiva.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Gwen Stefani - Love. Angel. Music. Baby.

(Interscope)

Årets album er her. Gwen Stefani har kastet gutta på dør og leverer på egenhånd. Girl, you've got style!

Flere:

Atomic - Boom Boom
Dungen - Skit I Allt