cover

Through the Smoke

Vocokesh

CD (2005) - Strange Attractors Audio House

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Space rock / Psykedelia / Avantgarde / Prog

Spor:
Vibe #6
Vocokesh Theme Song
12 Monkeys
Through the Smoke
New Cropcircle Boogie
Nothing Implied

Referanser:
F/I
Pink Floyd
Popol Vuh
Tangerine Dream
Ash Ra Tempel
Ozric Tentacles

Vis flere data

Se også:
The Tenth Corner - Vocokesh (2004)

(4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7) (4 / 7)


Pow wow in Milwaukee!

Vocokesh sender velkjente røyksignaler fra det ikke-så-veldig-ville vesten! Tid for psykedelisk gitar-liturgi for de allerede troende.

Så, min gode mann, hva er egentlig DIN definisjon av psykedelisk rock? Sinnsutvidende musikk? Elliptiske gitarbaner kretsende rundt tyngdepunktene Coltrane og Hendrix? Fri elektrisk lyd? Religiøse sakrament der salmen Gjør døren høy, gjør porten vid har blitt erstattet av Gjør mannen høy, gjør sinnet vidt?

Alle disse ordene passer veldig godt for å beskrive Vocokeshs tyktflytende instrumentalpasta.

Denne tungtrøykende kvartetten fra Milwaukee har holdt det gående omtrent like lenge som Motorpsycho, og, ehhh, Motorpsycho er vel omtrent like kjente i Wisconsin som Vocokesh er i Norge (konkluder selv!) . Hvor langt ute i nummerrekka albumet Through The Smoke er, har jeg ikke giddet å telle etter. Her er det i hvert fall ingen store overraskelser, som den ene gullfisken i bollen sa til den andre for hver runde de møttes.

Fremmed fisk er sjelden vare i en slik setting, men Through the Smoke er definitivt mye bedre og mer vitalt energisk enn noe Hawkwind har gjort de siste 10 åra. Skal jeg trekke inn nordiske referanser må det ble navn som Tangle Edge og The Spacious Mind. Her forekommer det også rikelig med synth-blipper av Ozric Tentacles frokostvaremerke (og det er ikke Kelloggs, nei, men adskillig grønnere!) og av og til noen hengende gotiske stemmer med hjemmeadresse i München (tidlig Amon Düül og Popol Vuh). ...Men altså, først og fremst så er det gitar og gitar og mer gitar!

Through the Smoke blir mye av en pilegrimsreise for de overbeviste troende, og vil virke uforståelig for den uopplyste, menige musikkinteresserte. Hvis en ikke lar seg rive med av den kosmiske malstrømmen så kan det bli irriterende forutsigbart som en 17. årgang av Pondus. Vocokesh har i hvert fall en ren visjon om formalistisk, gitar-styrt psykedelisk rock uten store faglige oppdateringer i tidshullet etter Chrome ("Hæ? Er're 2005 alt?").