cover

Sun Giant

Fleet Foxes

CD-EP (2008) - Sub Pop / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Giant sun

Myk skjeggrock med klarstemte vokalharmonier og lett vestkystbris i håret.

Sub Pop har som vanlig en fin nese for god popmusikk, og vi ønsker med dette Seattle-bandet Fleet Foxes velkommen inn det gode selskap der klarstemte vokalharmonier og skogduftende, sommerlige åpne landskap verdsettes høyt.

Anført av vokalist Robin Pecknolds ljomende fjellrene røst knytter disse revene umiddelbart vennskapsbånd med Ben Bridwell (Band of Horses) og Jim James (My Morning Jacket). Stilmessig ligger ikke Fleet Foxes heller så forskrekkelig langt unna disse to, men der hestene legger opp til noe mer rural, gitarbasert rock, og My Morning Jacket er tuftet på saftige sørstatstradisjoner er uttrykket mykere og mer flytende her. Fleet Foxes er således like nær den elegante barokkpopen til Grizzly Bear, det smittende humøret til Akron/Family og pot-surrealismen til Vetiver enn de to ovennevnte.

Så er det da heller ikke først og fremst originaliten Fleet Foxes scorer på. Men gammel odør feies unna og lar lyset forgylle gammel glans til fordums prakt. Det er noen band som har slike evner i blodet. Fleet Foxes er et slikt; nesten irriterende vanskelige å mislike.

Med sin imøtekommende andre EP Sun Giant presenterer de seg for et større publikum med 18 minutter popmagi, for oss her i Norge mest som en forsmak på (den aldeles glimrende - gled dere, folkens!) fullengderen Ragged Wood som kommer senere i år. Fleet Foxes lener kroppstyngden mer i eteriske retninger av britisk folk (Mykonos) og vestkystnostalgien til for eksempel Crosby, Stills, Nash & Young (Drops in the River, English House). På åpningssporet Sun Giant, en nydelig korgutt-uskyldig søndagsskolegospel, og avsluttende Innocent Son lar de vokalen styre det meste av kursen, og den har kraft nok til å fylle en katedral alene. Med i tillegg så avslappet backing av denne godslige, gyngende gjengen så har Fleet Foxes funnet en formel med åpninger i mange retninger.

Dette er et nydelig band jeg tror vi vil høre mye godt fra i fremtiden, og som nevnt, følg med på groove for mer skryt i forbindelse med den kommende platen som vil sette denne solgiganten av en EP i skyggen.

Artikler, nyheter


Pink Floyd: 1967-1977

Denne artikkelen er en kort gjennomgang av Pink Floyds mest sentrale verker perioden 1967-1977, deres viktigste periode.

Groovissimo


Tom Middleton & Diverse artister - The Sound Of The Cosmos

(Hooj Choons Ltd.)

Hvis du bare skal kjøpe én miksskive i år er Tom Middletons rundreise i house og chillout i løpet tre CDer det rette valget.

Flere:

Kloster - Coastal Research - ideas, drafts and sketches recorded by Kloster
Kvelertak - Kvelertak