cover

Black Mountain

Black Mountain

CD (2005) - Jagjaguwar / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Hardrock / Stoner / Alternativ / Retrorock / Psykedelia / Prog / Garasjerock

Spor:
Modern Music
Don't Run Our Hearts Around
Druganaut
No Satisfaction
Set Us Free
No Hits
Heart of Snow
Faulty Times

Referanser:
Blue Cheer
The Rolling Stones
Pussy Galore
Canned Heat
Richard and Linda Thompson
Oneida
Kinski
Comets On Fire
Royal Trux

Vis flere data

Se også:
In the Future - Black Mountain (2008)
Wilderness Heart - Black Mountain (2010)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Satisfaction!

Et oppkok fra 60- og 70-tallet som smaker fortreffelig ferskt.

Let's smoke some kill, man! Canadiske Black Mountain drar far out på tripper'n med sin selvtitulerte debut. Tyngdepunktet i dette kollektivet (finnes det ikke ordentlige band lenger?) er Stephen McBean, som også driver noe mindre barske Pink Mountaintops. Fint det også, men det er selvsagt svartfjell som er det tøffeste stedet.

Black Mountain er ute og stjæler hester, og legger ikke skjul på sin inspirasjon fra den tiden håret var vel så skulderlangt og drogene ekstra psykedeliske. Fra toppen av fjellet trekker de dypt inn rester av 60-tallets siste røykfylte hippiefest (Canned Heat, Jefferson Airplane, Grateful Dead) og blåser den utover sitt landskap med store rester av både Rolling Stones, Blue Cheer og Led Zeppelin i lungene. Ikke mye moderne vrøvl her, nei. Dette er klassisk rock fra gamleskolen, med en skjødesløs original vri som forhindrer at gubbestempelet påklistres. Det oppgjøret tas allerede i første spor, Modern Music: "1-2-3 another pop explosion, 1-2-3 another hit recording (...) Oh, we can't stand your modern music, we feel afflicted..." i det som er en sprø blanding av frijazz og Motown. Modern Music renner over i seige bluesriff à la LedZep/Sabbath på Don't Run Our Hearts Around til überfete Druganaut, og allerede da bør lytteren forstå at denne gjengen ikke utelukkende skuer tilbake i tid, de kjenner rockhistorien nok til at de kan surfe på gamle bølger og utnytte ulike genre til å skape sitt eget kaleidoskop.

Amber Webbers flagrende vokal og McBeans raspende bluesrøst gjenskaper noe av feelingen til hine par som Richard og Linda Thompson eller Brian Auger/Julie Driscoll. Rock'n'roll, funk, blues, psykedelia, sørstatsrock; Black Mountain er cosmic american music som føyer seg inn i en lang retroslack tradisjon fra Royal Trux til My Morning Jacket.

På en relativt kort plate som domineres av høylydte rockere, og underlig nok en velfungerende Kraftwerk-aktig sak (motoriske No Hits), er det på balladene de virkelig smelter hjertet fullstendig. Set Us Free og Heart of Snow drar oss så langt opp i tåkeheimen at du som lytter ikke kan unngå å bli med på svevet.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Dan Sartain - Dan Sartain vs. The Serpientes

(Swami)

Med punkattityde, garasjelukt og ein solid porsjon sterke låtar presenterer den unge amerikanaren seg på eit primitivt og overtydande vis.

Flere:

Röyksopp - Senior
The Shins - Wincing The Night Away