cover

Believe

The Legendary Shack Shakers

CD (2004) - Yep Roc / Tuba

Kjøp fra: CDON | iTunes | Amazon MP3

Genre:
Rock

Stiler:
Folkrock / Psychobilly / Bluesrock / Garasjerock

Spor:
Agony Wagon
Creek Cats
Where's The Devil...When You Need Him?
Piss And Vinegar
County Of Graves
All My Life To Kill
Cussin' In Tongues
Help Me
Bible Cyst
The Pony To Bet On
Fistwhistle Boogie
Misery Train

Referanser:
The Gun Club
Reverend Horton Heat
Southern Culture On The Skids

Vis flere data

Se også:
Pandelirium - The Legendary Shack Shakers (2006)

(5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7) (5 / 7)


Shake, rattle & brawl

Tjo-hei hvor det går! Dette er som et musikalsk rodeo, med den fart og spenning det innebærer.

Believe er ei skive full av forrykende kupunk og andre morsomheter. Det støver, gnistrer og ryker. Jeg synes jeg ser hester og seksløpere i det fjerne. I tillegg hører jeg piskeslag og bannskap mellom linjene. Det dunker i ståbass, hyler i trekkspill og hviner i fele. Det er bare å sette hatten på snei og kneppe opp skjorta. Her lukter det spareribs!

Vokalist J.D. Wilkes har bakgrunn fra bandet til Hank Williams III. Her er han noe mer rocka og utagerende. Sammen med sine tre kompiser viser han at han ikke er redd for å blande musikalske elementer. Bandet får det til å svinge enten de spiller folkpunk, bluesrock eller psychobilly. Stort sett blander de stiler sammen på en hjertelig og positiv måte. Man får mot slutten et lite og unødvendig pusterom fra dette i den litt anonyme countrysaken The Pony To Bet On. Ellers er det rått kjør mesteparten av tida.

Dette er rock det ryker av. Skiva er variert og morsom lytting. I blant befinner de seg midt i standard bluesrock, men klarer stort sett å komme seg unna før det blir kjedelig. Andre ganger lukter de på østeuropeiske og kanskje jødiske inspirasjonskilder. Bandet virker uredde og får flere ulike elementer til å fungere i låtene på en gang.

Allerede noen sekunder inn i Agony Wagon spretter beina mine rundt under bordet. Where's The Devil...When You Need Him? tar de første avstikker mot bluesy garasjerock, ikke langt unna hva Trond Andreassen i Ricochets kunne ha finni på. Det kommer etterhvert mer av denslags. The Legendary Shack*Shakers er ikke noe garasjerockband, de er heller ikke et bluesrockorkester. De smelter derimot sammen en rekke stilarter til et uramerikansk og breialt sound.

Th' Legendary Shack*Shakers har visstnok rykte som et artig liveband. Etter å ha hørt Believe noen ganger har jeg ingen problemer med å se dette for meg. De har drivet som skal til for å engasjere. Dette er rock som kan tvinge glis på den mest mannevonde skeptiker. Believe er et godt soundtrack til flatfyll, barslagsmål og generell skråling.

Artikler, nyheter


Genesis 1969-1977

En kort gjennomgang av Genesis sine mest sentrale plater i perioden 1969-1977, av Geir Levi Nilsen

Groovissimo


Efrim Manuel Menuck - Plays "High Gospel"

(Constellation)

Tung og schizofren debut av Godspeed You! Black Emperor-medlemmet Efrim Manuel Menuck.

Flere:

Diverse artister - St. Thomas
Gerd og Otto - Et Luftslott på Månen - Kapittel 1: 1934-1948